REMI NA EMIRATESU

FOTO: ARSENAL - CHELSEA 0-0 Liverpool za Božić ostaje na vrhu, londonski derbi bez pobjednika

Wenger će se još neko vrijeme mučiti sa statistikom kada su posrijedi dvoboji s Joseom Mourinhom

Arsenalova adrenalinska solo avantura na vrhu Premiershipa završena je sinoćnjim londonskim derbijem u kojem su “topnici” remizirali s Chelseajem i definitivno istopili onih pet bodova prednosti koje su donedavno držali pred Manchester Cityjem i Liverpoolom.

Meč odigran u uvjetima biblijskog potopa obilovao je žestokim startovima i prštao je energijom, ali od aspiranata na naslov prvaka očekivali smo i nešto više…

Arsene Wenger će se još neko vrijeme mučiti sa statistikom kada su posrijedi dvoboji s Joseom Mourinhom i sucem Mikeom Deanom. “Happy one” mu je već deset godina crna mačka, nije ga uspio pobijediti niti u desetom pokušaju. Mike Dean, pak, ostaje sudački “baksuz” francuskom menadžeru; ovo je bila 16. utakmica u kojoj je sudio Arsenalu, a “topnici” iz svih tih pokušaja pamte jednu jedinu pobjedu.

U prvom poluvremenu Mourinho se predstavio i kao pravi strateški guru u usporedbi sa starijim kolegom. Njegov je Chelsea djelovao moćnije, organiziranije i pametnije. Do posljednje minute prve dionice odnos udaraca bio je 7-0 u korist gostiju, indisponirani domaćin oglasio se tek u 45. minuti kada je Oezil pokušajem sa dvadesetak metara u šesnaestercu pogodio Cahillovu ruku.

Najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Frank Lampard u 32. minuti. Idealnu “servu” spustio mu je Hazard prebacivši parabolom kompletnu suparničku obranu, a Lampard je bez oklijevanja sa desetak metara uzdrmao gredu. Deset minuta kasnije Hazard je ponovno asistent, ovaj put je idealno poslužio Williana čiji mlaki udarac sa desetak metara iskosa Szczesny lako brani.

U nastavku smo gledali male gladijatorske igre Artete i Ramiresa na centru terena i tek sporadične gostujuće prijetnje (Ivanović u 66. minuti s ruba šesnaesterca plasirao loptu u naručje vrataru, odmah zatim Lampard je pokušao sa 25 metara) što je trebao biti uvod u tiho i miroljubivo spuštanje zastora na utakmicu.

Onda se, međutim, niotkuda pojavio Olivier Giroud kako bi od predstave napravio vlastitu manju tragediju. Desetak minuta prije kraja promašio je okvir iz idealne situacije, sa pet metara iskosa. U finišu dvoboja uklizao je na oštro ubačenu loptu, zahvatio je na rubu peterca i prebacio gredu…

Premierliga, 17. kolo:

Arsenal - Chelsea 0-0

Redoslijed: 1. Liverpool 36, 2. Arsenal 36, 3. Manchester City 35, 4. Chelsea 34, 5. Everton 34...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:18