LOKOMOTIVA - DINAMO 1-2

FOTO: BIZARNE SCENE NA MAKSMIRU Kelava sucu vikao da je idiot, a sudac Jurčiću objašnjavao da nije balavac

 Nenad Dugi / CROPIX

Možeš biti drugi na tablici, ali ako si Lokomotiva nema boda protiv Dinama, čak i ako si veći dio utakmice u vodstvu. Bijeli-plavi, u borbenoj, ne i kvalitetnoj utakmici, nisu izdržali, Modri su još jednom potvrdili igrački dominaciju, a temperamentni treneri dali poseban štih kompletnom događaju.

Svijet golmana obilježio je prvo poluvrijeme; Kelavina kapitulacija nakon 951 minute i još jedna počast od srca Ivanu Turini u režiji trojice Šveđana u 27. minuti.

Kelava je prošao mnoga iskušenja, a stao je na klubu za koji je negda i sam branio. Već u 3. minuti Ante Puljić ubacio mu je loptu u mrežu iz blizine, nakon centaršuta Zakarića s desne strane i loše reakcije dinamovaca. Kelavi ostaju rekord i žal za tisućicom. On je zaslužio pljesak za dobru sezonu, a Ivan Turina zavrijedio je ovacije kroz čestitiku za nogomet koji je igrao i život kakav je živio, koju su mu u 27. minuti (njegov broj dresa!) priredila trojica Šveđana na zapadnoj tribini. Dvojica u dresu AIK-a, jedan sa šalom posvećenoj utakmici u ponedjeljak i Stockholmu. Nije im bilo teško potegnuti do Zagreba, kao niti dvojcu medijskih djelatnika, iako zasigurno nisu očekivali da im se u pljesku Turinu neće moći pridružiti više do 300-njak ljudi.

Lokomotiva, za koju će trener Tomislav Ivković kazati da igra najljepši nogomet u Hrvatskoj nije to potvrdila. Njihova je realnost bila defenziva i sreća što Modri nisu bili disponiraniji. Marcelo Brozović dvaput je prijetio, prvo sa 20-tak metara, zatim iz voleja u 24. minuti, jednom je lopta otišla preko gola, u drugom navratu Picak je bio na pravom jestu. Ivan Krstanović prokockao je odličnu prigodu iz blizine u 15. minuti...

Lokosi su se u nastavku još više branili, bez pravog napadača posvetili su se zatvaranju prilaza golu, no zaključio je Ivković da bi to moglo loše ispasti, u 61. minuti ubacio je Andreja Kramarića umjesto ozlijeđenog braniča Samateha. Tri minute kasnije odgovorio je Jurčić aktiviranjem Sammira i Halilovića, a u 69. Zvonko Pamić je poravnao rezultat. Ljevicom je pogodio lijevi donji kut sa dvadesetak metara.

Završnica je pripala Sammiru; lobom nije uspio, ali solo-prodorom i udarcem sa 25 metara u lijevi donji kut donio je pobjedu hrvatskom prvaku! Apsolutno zasluženu!





Samo navijači AIK-a prijateljski raspoloženi na Maksimiru

S obzirom na malobrojnu posjetu na Maksimiru, svaka riječ s travnjaka jasno se mogla čuti što je bilo jako zanimljivo za svjedoke okršaja Lokomotive i Dinama koji nije bio nimalo prijateljski.

Trener Dinama Kruno Jurčić dva puta je ušutkan, jednom od strane suca Frana Jovića dok ga je drugi puta na klupu posjeo Ivković. Glavnom sucu nije ostao dužan Ivan Kelava koji ga je izvrijeđao nakon jedne, prema vrataru Dinama, dvojbene odluke...

1. Okršaj Jurčića i suca Jovića

- nakon jednog prekršaja nad Pivarićem trener Dinama je ošto protestirao, ali sudac je dotrčao do njega i hladno mu poručio: "Nisam ti ja balavac da se dereš ne mene."

Jurčić je shvatio poruku i sjeo na klupu.

2. Sukob Ivkovića i Jurčića

- prekršaj nad Pjacom izazvao je novu reakciju Jurčića koji je prozvao suca a što je za posljedicu imalo oštar nastup Tomislava Ivkovića. Trener Lokomotive gotovo se unio u lice Kruni Jurčiću s povikom: "Kako nije faul? Sjedi tamo".

Trener Dinama mirno je sjeo na klupu.

3. Psovke Kelave prema sucu Joviću

- Sudac je dosudio prekršaj na dvadesetak metara od gola Dinama nad Andrejom Kramarićem a što je donijelo novu bujicu uvreda na njegov račun. Ovoga puta prednjačio je Ivan Kelava koji su glavnom sucu obratio s riječima: "Faul je u napadu, idiote glupi!"

4. Isključenje Krune Jurčića

Nervozni trener Dinama isključen je u 79. minuti nakon što je još jednom protestirao na sudačku odluku. Fran Jović izgubio je živce i pokazao Jurčiću put na tribine.

Ostatak utakmice Kruno Jurčić je pogledao sa stepenica pored novinarske lože a gol

LOKOMOTIVA - DINAMO 1-2 (Puljić 3 / Pamić 69, Sammir 83)

KRAJ UTAKMICE!

83. minuta - Sammir je sve sam napravio. Primio je loptu, opalio s više od 20 metara i zatresao mrežu.

80. minuta - Isključen je Kruno Jurčić!

74. minuta - Mogao je Dinamo do potpunog preokreta. Sammir je lobao Picaka, ali i promašio vrata.

69. minuta - Prvijenac Zvonka Pamića! Sammir mu je kratko dodao, a Pamić je lijevom nogom s 20 metara loptu pospremio u sami kut!

67. minuta - Nevjerojatna scena na Maksimiru. Sammir je oštro pokupio Pjacu, a Tomislav Ivković se porječkao s Krunom Jurčićem!

65. minuta - Prvi dodir s loptom Alena Halilovića zamalo je rezultirao golom. Dinamov wunderkind je primio loptu na 20 metara,oslobodio se svog čuvara i pucao pokraj gola.

54. minuta - Husejinović je bio sam na 15 metara, ali promašio je cijelu loptu!

52. minuta - Dinamo ima više od igre, ali nikako ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti Picaka. Što se tiče Lokomotive, nakon gola nisu više ni došli do šesnaesterca Kelave.

24. minuta - Atraktivan volej Husejinovića, bomba se zaustavila na rukama vratara Lokomotive.

15. minuta - Krasna akcija Dinama rezultirala je prvom velikom šansom. Vrsaljko je vratio prizemnu loptu za Krstanovića, koji je sa 7-8 metara pucao kraj gola.

14. minuta - Brozović je solidno pucao s 20-ak metara, ali lopta je otišla preko vrata.

3. minuta - Kelava je dobio gol nakon 950 minuta! S desne strane iz slobodnog udarca je ubacio zakarić, a Puljić je koljenom iz blizine pogodio nebranjeni dio mreže.

Utakmica je počela!

LOKOMOTIVA: Picak - Samateh (od 61. Kramarić), Puljić, Mesarić, Musa - Boras (od 46. Pjaca), Chago - Peko, Trebotić, Šitum (od 46. Bručić) - Zakarić

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Addy, Pivarić - Leko (od 64. Halilović) - Brozović, Husejinović, Pamić, Rukavina - Krstanović (od 64. Sammir)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:14