HRVATSKI KUP

FOTO: FUNTANA - HAJDUK 0-2 Splićanima triler u Istri. Stipica isključen, Caktaš zapucao penal, navijač napao Maloču...

 Danijela Peracic / CROPIX

Hajduk je prošao, napio se friške vode iz Funtane, prekinuo je seriju bez pobjeda, ali – nije moglo bez šokova! I sve toprotiv istarskog četvrtoligaša. Nakon što "bijeli" nisu iskoristili prigode dogodilo se isključenje Stipice i sad treba 1:0 "čuvati"(!?) protiv niželigaša.

I u tom dijelu Hajduk je bio poduzetniji i s manjkom igrača. Ali je gađao stative (Bradarić), vratara na crti (Mezga) i penal je promašio (Caktaš). Ipak, nije ga slomila pegula, neznanje, neefikasnost...

Tako je uz obilje nogometnih događaja (golovi, isključenja, stative, penali) okončana - fešta u Funtani. Vrsar i Poreč i sav ostatak Istre koji gravitira prema ovom dijelu rivijere sjatio se na malo igralište u Funtani.

Došao im je Hajduk, kao da je sletio leteći tanjur. Kako ćete naći stadion? Dođete do Dino parka gdje su napravljeni dinosaurusi kao zabavni park na radost djece i turista. Skrenete nasuprot Dino-parka i eto igrališta. Posebno dotjerana livada za ovu prigodu, raskvašen travnjak što je danima prije natapala kiša, okružen montažnim tribinama, nabavljenim u Pazinu što su ih po cijeni od 40 kuna napunili, načičkali lokalni ljubitelji nogometa. I to u ogromnoj većini – hajdukovci!

Bilo je i navijača Hajduka iz Splita koji prate svoje ljubimce, ali pri dolasku na igralište prolazili smo kroz skupine, mladiće i djevojke s Hajdukovim šalovima, dresovima i prikladnim obilježjima, odreda Istrijanima. Domaći stanovnici. Kažu nam da su baš Vrsar i Funtanu nakon Drugog svjetskog rata, nakon iseljavanja Talijana napunili najviše - Dalmatinci, boduli i vlaji. Obilježje identiteta s koljena na koljeno sačuvali su u navijanju za – Hajduk!

S razglasa: Ništa kontra Splita i Dino Dvornik. Pa Mladen Grdović i Dalmatinac sam. I Vinko Coce, "kada umren umotan u bilo..." Atmosfera za Hajduk baš domaćinska.

Trener "bijelih" Igor Tudor nije previše kombinirao sa sastavom, na golu se našao Dante Stipica, na lijevom beku je debitirao Jeremiah 'Jere' Arkorful, u špicu od prve minute Artem Milevski.

Da ugođaj bude potpun, prvoligaški, pobrinula se pojava suca Ivana Bebeka. Riječki internacionalac ima posebne zadatke, prije sedam dana sudio je u – Londonu, na Stamford Bridgeu susret Chelsea – Schalke, a evo ga sad u – Funtani. U "sendviču" između Poreča i Vrsara.

Navijači Hajduka su ga dočekali pogrdnim povicima, 'Bebeku Turčine...' Dosudio je dva penala za Hajduk, oba su bila.

Prije susreta i razmjena darova, suvenira, Hajduka su darivali sa skulpturom "Istarska polja" porečkog kipara Emila Knapića.

Funtane će se sjećati hajduci, prošli su neokrznuti, ali bilo je zanimljivo. Inače, desila se jedna neugodnost dva sata prije susreta, pri dolasku na igralište u Funtani imao je kapetan Hajduka Mario Maloča, jedan od navijača Hajduka, navodno iz Splita, pitao ga je prije utakmice dres i nije prihvatio objašnjenje da mu ga kapetan ne može dati prije susreta, nego tek u Splitu.

U tom traženju je verbalno pretjerao prema kapetanu, došlo je i do naguravanja, pokušao je napasti Maloču što je izazvalo reakciju cijele ekipe "bijelih" koja je stala u obranu svoga kapetana.

Nastala je gužva koju je u trenutku smirila policija, te 'navijača' – privela.

Funtana - Hajduk 0:2 (Gotal 10', Maloča 87' pen.)

Funtana (4-2-3-1): Lisjak, Mišan (od 62. Ćamili), Šegon, Palinkaš, E. Štifanić, Vidović (od 70. Gjumić ), Jugovac, Krijan, Fedotov, Buršić (od 84. Popović), Bošnjak

Hajduk (4-3-3): Stipica, Arkorful, Maloča, Milović, Vršajević, Bradarić, Sušić (od 46. Caktaš), Mezga, Gotal (od 74. Abduholikov), Maglica, Milevski (od 48. Kalinić)

Zrinski Jurjevac - Slaven Belupo 1:5

Zagora - Zadar 1:5

Segesta - Split 0:2

Slavonija -Istra 1961 2:3

Opatija - Zagreb 9:5 (NPen)

Podravac - Šibenik 1:3

Vuteks Sloga - Osijek 0:3

Bistra - Cibalia 0:2

Međimurje - Vinogradar 0:2

Funtana - Hajduk 0:2

Antin -Varaždin 0:1

Ponikve - Dinamo Zagreb 1:2

Gošk Dubrovnik - Pomorac 7:0

Novigrad - Inter Zaprešić 2:0

Utorak:

BS Bijelo Brdo - Lokomotiva 2:5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 08:45