DOBAR POSAO U ITALIJI

FOTO Josipa Radošević čeka ugovor života: 'Velika mi je čast što ću spasiti Hajduk'!

'Sigurno da sam uzbuđen, ali trebam pokušati ostati miran i ovakve situacije prihvaćati kao normalne u životu. To je život nogometaša i na to se trebam naviknuti'
 Tom Dubravec / CROPIX

Josip Radošević otputovao je za Italiju gdje bi u utorak trebao obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor s Napolijem! Budući da je 18-godišnji hrvatski reprezentativac u besprijekornoj formi i odličnog zdravlja potpis ugovora trebao bi biti formalnost, vrlo brzo će odijenuti dres trenutno drugoplasirane momčadi Serie A.

Danas poslijepodne Radošević je poletio zrakoplovom iz Splita prema Rimu, danas će obaviti preglede u klinici Villa Stuart , a ugovor ga čeka na stolu predsjednika Napolija Aurelija De Laurentisa u 'vječnom gradu'.

- Idemo korak po korak pa tako sada idem najprije na preglede, tek ćemo onda znati nešto više i tek ćemo onda moći reći nešto više. Ne želim ništa unaprijed govoriti, sve što se u životu napravi na brzinu obično ne ispadne najbolje, a ja želim ići polako, ali sigurno. Uglavnom, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, bit ćemo u kontaktu - rekao nam je Radošević.

U talijanskim se medijima jučer pojavila informacija da će za početak igrati u mladoj momčadi Napolija, Primaveri, ali Radošević o tome nije rekao ni riječi. Isti je odgovor ponudio i na pitanje o osobnim uvjetima ugovora koji bi trebao trajati četiri i pol godine, po informacijama iz Italije za to bi vrijeme trebao zaraditi oko dva milijuna eura. Prije nego je krenuo prema zrakoplovu priznao je da je uzbuđen što bi uskoro mogao zaigrati u svijetlo-plavom dresu.

- Sigurno da sam uzbuđen, ali trebam pokušati ostati miran i ovakve situacije prihvaćati kao normalne u životu. To je život nogometaša i na to se trebam naviknuti - istaknuo je Radošević. Njegov transfer značit će barem trenutni spas za Hajduk, odšteta od 3 milijuna eura omogućit će Splićanima da riješe dio nagomilanih financijskih problema. Svjestan je toga i Radošević.

- Bit će mi čast ako se to dogodi. Hajduk je veliko ime i veliki klub i naravno da će mi biti drago ako će moj transfer pripomoći boljitku Hajduka. To je moj klub, prvi u karijeri i tu sam već 12 godina tako da mi je vječno u srcu i tako će uvijek biti - dodao je član seniorske reprezentacije Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:57