ŠAMAR U MAKSIMIRU

FOTO: MAMIĆ O INCIDENTU 'Žao mi je što nisam jače udario huligana koji mi je vrijeđao obitelj!'

Zagreb, 150314.Stadion Maksimir.Konferencija za medije Zorana Mamica trener GNK Dinamo, tema sutrasnja utakmica sa Istrom i nemili obracun sa navijacem koj je usljedio nakon teskih uvreda upucenih Zoranu Mamicu.Na fotografiji: Zoran Mamic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Kada su detalji incidenta između Zorana Mamića i grupice huligana u Maksimiru već izašli u javnost, nije bilo smisla da u Dinamu guraju priču pod tepih. Trener 'modrih' priznao je sudjelovanje u incidentu i šamar kojim je 'počastio' huligana tijekom treninga prve momčadi.

- Istina je. Prije svega moram reći da mi je krivo što je došlo do tog događaja, ali mi nije žao što sam ga udario. Iskreno, žao mi je što ga nisma jače udario – jasan je Zoran Mamić.

Podsjetimo, tijekom treninga u šumi pored stadiona, Mamića mlađeg je verbalno vrijeđala skupina od tri navijača. Na repertoaru su bile navijačke pjesme uvredljivog sadržaja koje je Mamić mlađi neko vrijeme uspješno ignorirao.

- Na stadionu sam već navikao i mogu se kontrolirati. I ovoga puta sam nekoliko minuta trpio uvrede sve do onog trenutka kada mi je taj klinac rekao da mi 'J... mater narkomansku'. Kada mi to netko kaže onda i dobije to što je zaslužio – opisao je detalje događaja Zoran Mamić. Nadalje, trener Dinama otkrio je kako su ga vrijeđale tri osobe, ali da to nije utjecalo na njegovu odluku da ih fizički utišao.

- Ma da je bio Sveti Petar i makar ja dobio batine, opet bi ga udario. Jer, to mi ne možeš reći – naglasio je.

Zoran Mamić svjestan je kako on nije tek građanin Mamić već trener i predstavnik institucije Dinamo. Kao takav, svaki njegov korak je pod dvostrukim povećalom javnosti.

- Svjestan sam toga i funkcije koju obnašam i jasno je da ovakvi incidenti nisu primjereni poslu kojim se bavim. Nadalje, znam da ima ljudi koji bi se okrenuli i sa smiješkom pitali huligana: 'Jel hoćeš da ti mamu dovedem'? No, u svakoj sličnoj situaciju opet ću napraviti isto jer za mene nema povratka. Imao sto puta veću funkciju ili manju, bio on sto puta jači od mene. To se ne može tolerirati. Znate, navikao sam na uvrede, ali ovo je bila jedina moguća rekacija – tumači Mamić.

Nameće se logično pitanje kako će u budućnosti reagirati klub prema sličnim incidentima. O mogućoj zaštiti za sada se ne razmišlja. Jer, zaista bi bilo ironično da se igrači moraju čuvati od vlastitih navijača...

- Ne razmišljamo o tome. Nekako mi je nezamislivo da nas pedeset metara od stadiona čuvaju i da zaštitari trče s nama. Što se mene osobno tiče, također nemam namjeru angažirati nekoga da me čuva. I do sada sam uredno šetao se gradom, išao u restorane i kafiće. Bilo je nekih verbalnih incidenata ali ništa strašno – zaključio je Mamić mlađi. Na pitanje kako je brat reagirao, samo se nasmijao:

- A što da mi Zdravko kaže? Siguran sam da bi i on napravio isto što i ja.*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:35