DRAMA NA KANTRIDI

FOTO: RIJEKA - HAJDUK 3-0 Debakl Splićana u derbiju, Edoardo Reja uživo promatrao agoniju Hajduka

Deklasiravši suparnika u svim segmentima igre, Rijeka je odnijela 3-0 pobjedu u odgođenoj utakmici

Atmosferu iščekivanja novog trenera Hajduk je pokvario glatkim porazom u jadranskom derbiju. Deklasiravši suparnika u svim segmentima igre, Rijeka je odnijela 3-0 pobjedu u odgođenoj utakmici 20. kola.

Da je donosio odluku samo na temelju dvoboja s Kantride, Edoardo Reja pristojno bi zahvalio na ponudi Hajduka i krenuo prema Italiji. Domaćini su poveli već u drugoj minuti preko Jugovića, a u 13. je Balaj povisio na 2-0. Hajduku se ostatak utakmice pretvorio u panično spašavanje od debakla koji nisu uspjeli spriječiti. U završnici je Jugović i drugi put matirao Ranilovića.

Rijeci je trebalo 120 sekundi da raspameti 8.000 gledatelja na Kantridi. Anas Sharbini je s lijeve strane uputio kirurški preciznudugu dijagonalu u šesnaesterac i tamo pronašao Jugovića. Osječanin se spotaknuo, ali zahvaljujući još lošijoj reakciji svojeg čuvara Vasilja uspio u padu pospremiti loptu u gol.

Bradarićev projektil

Vukasovi puleni nisu stigli posložiti razbijene kockice, a domaćin je opet zabio. Na 2-0 povisio je u 13. minuti Bekim Balaj, koji je iskoritio gužvu na vrhu kaznenog prostora i potegnuo vanjskim dijelom kopačke, a lopta je okrznula Milovića pa se od vratnice odbila u mrežu. Gosti su odgovorili slobodnim udarcem Sušića koji je pročitao Prskalo, a Vuković je odbijanac lansirao pokraj vratnice. Run-and-gun ritam nastavljen je u sljedećoj akciji, kada je Sharbini u jurišu s centra provozao pola bijele momčadi, ali je njegov udarac završio u bloku.

Možda i najljepši potez atrakcijama bogatog prvog dijela dogodio se u 33. minuti. Donedavni hajdukovac Filip Bradarić u svojem je drugom nastupu za Rijeku silovito odapeo s 35 metara, ali njegov udarac nije završio u mreži, nego pogodio vratnicu i vjerojatno uzbunio lokalne seizmologe.

‘Bijeli’ bez kreacije

Vukas je svoju razbijenu vojsku pokušao podići uvođenjem Malokua umjesto Bašića, uskoro je s klupe podignut i Artem Milevskij, no u Hajdukovom napadu nije se dogodio željeni klik. Naprotiv, Rijeka je nastavila napadati, pucali su Sharbini, Mišić i Tomasov, a veliku večer Kekove momčadi drugim je pogotkom zaključio Jugović. Mišićev pokušaj udarca u 84. minuti gosti nisu uspjeli očistiti, nakon čega junak večeri rutinski pogađa desni kut mreže za konačnih 3-0.

RIJEKA - HAJDUK 3-0 (Jugović 2, 84, Balaj 13)

Sastavi:

Rijeka: Prskalo; Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac; Radošević, Bradarić; Jugović, Sharbini, Alex Fernandez; Balaj

Hajduk: Ranilović; Vršajević, Maloča, Milović, Vasilj; Sušić, Vuković, Caktaš, Balić; Bašić, Gotal

Prijenos uživo:

Kraj utakmice!

84. minuta - GOOOOOL!! Jugović je drugim golom zapečatio današnju utakmicu - Mišić je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je došla do Jugovića koji s desne strane pogađa mrežu Ranilovića!

81. minuta - Izlazi junak utakmice Sharbini, ulazi Tomasov.

78. minuta - Mišić je krasno prošao između statične Hajdukove obrane, ali njegov udarac s 18 metara prolazi tik uz vratnicu.

73. minuta - Sharbini se dočepao lopte na dvadeset metara, ušao u kazneni prostor i pucao, no negov pokušaj u korner skreće Maloča.

70. minuta - Alex izlazi kod Rijeke, ulazi Mišić.

64. minuta - Utakmica je nakratko stala zbog navijačkog, pazite sad - vatrometa. Ugodna promjena u odnosu na ustaljenu bakljadu. No, evo odmah i baklji - toliko o originalnosti.

63. minuta - Gol Sharbinija opravdano je poništen zbog igranja rukom prilikom prijema lopte.

56. minuta - Izlazi Gotal kod Hajduka, ulazi Torcidin miljenik Milevskij

55. minuta - Vrlo osjetno je pao ritam utakmice u prvih deset minuta drugog dijela. Ni traga onoj vrevi na terenu iz prvog poluvremena.

50. minuta - Sramežljivi miks ubačaj i udarca Vršajevića lako hvata Prskalo.

46. minuta - Neprimjetni Bašić izašao na poluvremenu, ušao Maloku.

Kraj poluvremena: Ne sjećamo se kad smo zadnji put gledali ovakvu dominaciju Rijeke protiv Hajduka. Fantastično igra novim igračima obnovljena momčad Matjaža Keka - činilo se kao da gledamo legendarni Ajax na Kantrdi, a ne klub iz Prve HNL. Posebno je inspiriran u prvom dijelu bio Anas Sharbini koji je kreirao gotovo svaku akciju Rijeke, ali su ga dostojno pratiili Tomečak, Jugović i Balaj. S druge strane, Hajduka nije bilo nigdje, osim jednog pokušaja mladog Balića iz slobodnog udarca.

40. minuta - Goropadna Rijeka opet je stvorila novu priliku - Sharbini po običaju kreator akcije u kojoj je Tomečak lijepo ubacio s desne strane, ali obrana Hajduka odnosi loptu ispred Balaja.

39. minuta - Sahrbini je opet kreirao lijepu akciju Rijeke i dodao za Jugovića koji unutar šesnaesterca, s desne strane, snažno puca u Ranilovića koji brani udarac.

33. minuta - Kakav udarac Bradarića!!! E sada smo malo zamrzili vratnicu koja je spriječila eurogol novog pojačanja Rijeke (pristiglog iz Hajduka). Opalio je vezni igrač domaćih punom nogom s 35 metara i gotovo otkinuo okvir gola!

30. minuta - Malo se smirila utakmica na Kantridi te je nakon serije prilika momčad Rijeke "stala na loptu".

22. minuta - Atomski nogomet igra Rijeka u prvih dvadeset minuta - nakon opasnih situacija u režiji Sharbinija, sad je Balaj odlično pucao glavom, a Ranilović vršcima prstiju sprječava pogodak!

19. minuta - Inspirirani Anas Sharbini presjekao je jednu loptu na centru i sjurio se prema golu između igrača Hajduka, ali njegov pokušaj s ruba kaznenog prostora blokira obrambeni igrač gostiju!

18. minuta - Utakmica je toliko dinamična da naprosto ne stignemo ispratiti svaku priliku koju Rijeka stvori na utakmici. Sharbini je opet napravio dar-mar u obrani gostiju i odlično ubacio za Alexa koji je užasno pucao i promašio cijela vrata.

17. minuta - Andrija Balić pucao je s dvadedest metara iz slobodnog udarca, a Prskalo filmskom paradom skinuo loptu ispod rašlji. U nastavku akcije Vuković je iz blizine promašio cijela vrata.

13. minuta - GOOOOOL!!! Nije otkucala ni 15. minuta, a Hajduk gubi 2-0. Sjajan pogodak Bekima Balaja koji je s ruba šesnaesterca vanjskim dijelom stopala pogodio mrežu!

9. minuta - Mladi Andrija Balić pucao je s dvadeset metara, ali Prskalo brani. Odmah je Rijeka krenula u kontru koja je završila slabašim udarcem Tomečaka te loptom u rukama Hajdukovog vratara Raniloviča.

2. minuta - GOOOOOL! Rijeka vodi! Anas Sahrbini je fenomenalnom loptom s četrdeset metara našao Jugovića pred golom gostujuće momčadi, ovaj nekako prihvatio loptu, spetljao se, pao, a zatim s poda ljevicom pogodio mrežu Ranilovića! Nije se reakcijom proslavio Vasilj, "čuvar" Jugovića u kaznenom prostoru.

2. minuta - Tomečak je lijepo centrirao u kazneni prostor s desne straen, ali nitko nije bio na lopti.

Počinje utakmica!

Čak osam tisuća gledatelja okupilo se na Kantridi i sve je spremno za derbi Prve HNL!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:37