OSJEČANI RAZBIJENI

FOTO: RIJEKA - OSIJEK 5-1 Vatromet pogodaka na Kantridi, Armada pjevala: 'Dajte Stuttgart da se igramo!'

 Tea Cimaš/CROPIX

Rijeci je za 'razbiti' Osijeka bila dovoljna prva polovica prvog poluvremena! U fenomenalnom ozračju (pun zapad, kolosalna Armada, 6.500 ljudi u ponedjeljak) Benko, Sharbini i prije svih Meša Alispahić valjda su 'odlučili' priču riješiti u 20-ak minuta, da se ne bi 'brinuli' nakon zadnjih pet šokantnih minuta u Slovačkoj.

Steinbrückner je na Kantridu poslao Osijek sa vezom u rombu; Pusić iza Dugandžića i Barišića koji su kad je Rijeka imala loptu stajali široko i pomagali obrani. No razlika u kvaliteti bila je prevelika čak i za Bijele sa Pokrivačem i Kneževićem na klupi, a bez ozlijeđenih Jugovića, Cesarca, Brezovca...

Mikulić je ni kriv, ni dužan glinenim golubom postao u devetoj minuti. Kvržić poteže sa 20 metara, Leon Benko na pola puta između Kvržića i slavonskog gola podmeće nogu, mijenja smjer i lopta odsjeda u donjem lijevom kutu - 1:0!

Deset minuta kasnije kreće, u Rijekinom dresu nikad raspoloženiji Alispahić. Benko dodaje Sharbiniju koji slijeva ulazi u Osijekov 16-erac, 'zanemaruje' gostujući blok, pa asistira Alispahiću koji sam sa 7-8 metara pogađa isto mjesto kao Benko. Mikulić nemoćan i - 2:0!

Nisu prošle ni dvije minute, a Mehmed Alispahić opet 'trpa'. Dupli pas sa Benkom, udarac sa iste razdaljine kao kod prethodnog gola, ali u drugu stranu, donji desni kut. Nakon manje od pola poluvremena Rijeka vs. Osijek - 3:0!

Nije sve bilo bajno u igri domaćih koji su Slavoncima dozvolili nekoliko kornera na koje su Vargić i obrana reagirali tako da je Kek i kod 3:0 gubio i glas i živce. Čim bi Rijeka krenula ozbiljnije, s okomitim utrčavanjima, u Osijekovoj obrani bilo je 'pomozi Bože'. Benku je u 37. minuti Sharbini namjestio zicer, ali najbolji strijelac Prve HNL iz prošle sezone pokušao je 'potkopati' loptu preko istrčalog Mikulića pa ga pogodio u prsa.

Na poluvrijeme se ide sa 3:0, ovacijama Bijelima i opako optimističnim skandiranjem Armade 'Dajte Stuttgart da se igramo'!

Steinbrückner je u nastavak ušao sa Lulićem umjesto Vitaića. U 50. minuti opet prijeti Osijek, Barišić glavom sa tri-četiri metra trese Vargićevu vratnicu. Rijeka igra lagano, a gostujući trener tražeći barem počasni pogodak mijenja Dugandžića Grgićem. No zabija Rijeka...

Boras probija desnu stranu, ubacuje na peterac na kojem je, naravno, Leon Benko. Prvi pokušaj ide u Mikulića, ali lopta hoće igrača pa se odbijanac vraća Benku koji uklizavanjem trpa svoj drugi gol. U 58. minuti na Kantridi je visokih - 4:0.

Minutu kasnije i Kvržić pokušava lobom, ali Mikulić atraktivno skida. Domaći strateg Matjaž Kek od 62. minute odmara Sharbinija, a u igru šalje od viroze oporavljenog nigerijskog tinejdžera Ajayija, a od 68. minute daje i 25 minuta 'znojenja' junaku iz Žiline, Nikoli Pokrivaču (umjesto Zlomislića).

Rijeka je kao protiv Istre u prvom kolu, demonstrirala - moć. Dinamo, Hajduk i Žilina su riječka razina. Prestatyn, Istra i Osijek ni u kojem slučaju nisu.

Do kraja susreta Osijek je samo preko mlade nade Karla Lulića uspio ublažiti rezultat. Mišić je ubacio s desne strane, a Lulić u padu matirao Vargića. No, konačnih 5:1 postavio je razigrani Pokrivač pogotkom sa 20-ak metara.

RIJEKA - OSIJEK 5-1 (Benko 12, 58, Alispahić 20, 23, Pokrivač 89 / Lulić 84)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

89. minuta - Nikola Pokrivač očito je u velikoj pucačkoj formi! Veznjak Rijeke je probio mrežu sjajnim udarcem s 25 metara udaljenosti!

84. minuta - Nakon ubačaja s desne strane mladi Karlo Lulić prizemnim udarcem savladao je Vargića.

81. minuta - Alispahić iz slobodnog udarca puca 'milimetar' od vratnice.

58. minuta - Krasna akcija Rijeke za četvrti gol. Sharbini je na desnoj strani pronašao Kvržića, koji prizemnom loptu u 16-ercu pronalazi benka. Mikulić je obranio prvi udarac riječke špice, ali lopta kao na fliperu opet gađa Benka i ulazi u mrežu.

51. minuta - Riječka obrana konstatno ima problema s osječkim kornerima. Sada je Barišić glavom pogodio gredu.

Završeno je prvo poluvrijeme!

44. minuta - Mikuliću je ispala lopta iz ruku, Lešković je pucao iz blizine, a Pavić izbio s gol-linije.

37. minuta - Leon Benko se potpuno sam sjurio prema Matkoviću, mogao ga je pitati gdje želi da mu zabije gol, ali na kraju je izabrao najgore rješenje. Htio ga je prebaciti, ali to je napravio katastrofalno.

30. minuta - Velika šansa za Osijek. Nakon kornera izbila je velika gužva ispred gola, Osječani su nekoliko puta pucali, ali Vargićje bio nesavladiv.

23. minuta - Alispahić protiv Osijeka vodi 3-0! Veznjaka domaćih idealno je poslužio gostujući stoper Pavić, a Alispahić je prizemnim udarcem s 15 metara zabio svoj treći gol! Osijek je razbijen...

20. minuta - Rijeka je već u početnoj fazi utakmice napravila veći dio posla. Domaći su povukli kontru, Sharbini je dao prizemnu loptu za Alispahića, koji je s 12 metara lako matirao vratara Osijeka.

12. minuta - Rijeka vodi nakon, najblaže rečeno, čudno gola. Kvržić je opalio s 20 metara, lota je na putu do gola pogodila Alispahića, promijenila smjer i prevarila Mikulića.

5. minuta - Frane Vitaić iz slobodnog udarca s 30 metara puca ravno u vratara Vargića.

Utakmica je počela!

RIJEKA: Vargić, Boras, Marić, Lešković, Tomečak, Maleš, Zlomislić, Kvržić, Alispahić, Sharbini, Benko.

OSIJEK: Mikulić, Babić, Šimunec, Škorić, Pavić, Šorša, Pušić, J. Mišić, Vitaić, Dugandžić, Barišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 10:24