PRIJATELJSKI SUSRET

FOTO: ŠIROKI - DINAMO 0-1 Prva pobjeda Modrih u 2014., mladi Perić zabio u završnici!

Utakmica je odigrana po teškom terenu pred više od 3.000 gledatelja
 Branimir Boban / CROPIX

Pripreme za proljeće Dinamo je otvorio pobjedom. Zoran Mamić je tako u svom premijernom nastupu bez predznaka v.d. upisao trijumf. U prvoj je pripremnoj utakmici predstavio u Širokom Brijegu dvije momčadi, svaka je odigrala po poluvrijeme. Pobjednički je gol stigao u 82. minuti. Zvonko Pamić ubacio je jednu svijeću u šesnaesterac, najviši je na desetak metara od gola, iskosa, bio mladi Dino Perić, glavom prebacio vratara Bilobrka. Pomalo neobičan gol, ali dovoljan za pobjedu.

Bila je to momčad u kojoj su zaigrala i dvojica mladih dragulja, Halilović i Murić, koji je već u četvrtoj minuti pokazao dio svoga talenta. Bacio je lažnjakom na pod Špikića, izišao sam pred vratara Soldu, no kad je trebao poentirati, loše je pucao, kraj druge vratnice. Nakon toga počeo je igrati Halilović, apsolutno prvo ime današnje Dinamove predstave. Mamić ga je maknuo s krila, prebacio u vezni red, ali Halilovića je bilo svugdje. Znali smo da ima potez i vic, no večeras je pokazao napredak i u važnim elementima modernog nogometa.

Halilović je tražio loptu, sve su akcije išle preko njega, a vrlo je angažiran bio i u defenzivi. Nekoliko uklizavanja, jedno čak i prežestoko u noge Josipa Barišića koji je ostao ležati na travnjaku. Sudac Bandić, inače rođak zagrebačkog gradonačelnika, oprostio mu je žuti karton. Odličnu igru Halilović je okrunio i sjajnom prilikom, ali s desetak metara pogodio je vratnicu. Uz onu Murićevu bila je to i najbolja Dinamova prilika, još je jednom Čop dobro pokušao iznenaditi Soldu, gađao je suprotan kut, ali je pucao pokraj gola.

Imali su i domaćini tri dobre šanse. Prvo je nesporazum Addyja i Taravela donio dobru poziciju Ivankoviću, no njegov udarac s nekoliko metara obranio je Sandomierski. Poljak je i nešto kasnije skinuo Ćorićev "zicer", a Francuz Taravel zamalo je u svom debiju zabio autogol. Loše je zahvatio loptu i ona je prošla nekoliko centimetara od vratnice... Kažimo i da se u 11. minuti od profesionalnog nogometa oprostio Dalibor Šilić, legenda i novopečeni sportski direktor Širokog Brijega.

U nastavku je, dakle, Mamić potpuno promijenio momčad, ostao je tek Ruben Lima, a iako su na terenu bili standardni prvotimci Šimunić, Antolić, Soudani, Pinto i Fernandes, Dinamova igra nije bila povezana kao u prvom dijelu, vidjelo se da glavne zvijezde još uvijek nisu na "radnoj temperaturi". Nedostajao je raspoloženi Halilović, Široki je imao nekoliko opasnih pokušaja. No, kad su i domaćini malo "razvodnili" momčad, Dinamo je više došao do izražaja. Probudio se Pamić, jednom dobro pucao pokraj gola, a nakon toga bili su gosti sve češće u prilikama. Brodić, dvaput Beqiraj, Soudani, nisu uspjeli zabiti. A onda je došao taj gol Perića, za uspješan početak Dinamovih priprema. Velike zaključke ne treba izvoditi, ali dojmljivih 45 minuta Alena Halilovića svakako treba istaknuti.

Došli su u Široki Brijeg i Bad Blue Boysi, ubacili na teren i nekoliko baklji, pa je susret bio na minutu i prekinut. Ipak novih incidenata nije bilo.

ŠIROKI - DINAMO 0-1 (Perić 82)

KRAJ UTAKMICE!

82. minuta - Svi na Pecari su bili uvjereni da danas neće vidjeti pogodak, a onda se od niotkuda pojavio mladi Perić i strpao loptu u mrežu za vodstvo Dinama. Pamić je nabacio, a Perić je na drugoj vratnici dočekao loptu i lijepim udarcem glavom prevario domaćeg vratara.

63. minuta - Pamić je iz slobodnog udarca zamalo promašio okvir.

50. minuta - Nova velika prilika domaćih: Marić je pucao iz dobre pozicije i pogodio vanjski dio mreže.

46. minuta - Mamić je promijenio skoro cijeli sastav: Sada su na terenu: Mikulić - Pinto, Perić, Šimunić, Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes, Soudani, Beqiraj.

Kraj prvog dijela.

40. minuta - Razigrani Halilović pogađa stativu.

39. minuta - Nova sjajna reakcija poljskog vratara. Sada je Ćorić bio sam ispred njega, ali Sandomierski brani.

32. minuta - Utakmica je nakratko prekinuta zbog bakljade Bad Blue Boysa.

25. minuta - Najveća prilika domaćih. Ivanković je išao 'jedan na jedan' sa Sandomierskim, pokušao ga prebaciti, ali Dinamov vratar je odlično reagirao.

4. minuta - Prva šansa Dinama. Murić je slomio svog braniča, solidno pucao, ali lopta je prošla kraj vratnice...

Jaka kiša koja je počela padati prije početa poprilično je otežala igru obje momčadi. Ni teren nije reprezentativan...

Utakmica je počela, a na stadionu je oko 3.000 gledatelja...

ŠIROKI: Soldo - Blaić, I. Džidić, Špikić, J. Barišić - Plazonić, Landeka, Šilić (od 11. Ivanković) , Ćorić - Zakarić, Marić

DINAMO: Sandomierski - Leko, Taravel, Addy, Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Rukavina, Murić, Čop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:24