LUDNICA U MADRIDU

FOTO, VIDEO: ATLETICO - REAL 2-1 Atletico uzeo Kup Kralja, Mourinho odlazi kao gubitnik, Ronaldo isključen!

Atletico je nakon dramatičnog finala osvojio svoj deseti Kup Kralja. Real nije imao sreće: pogodi je tri puta vratnicu, vratar Curtoisa je obranio nekoliko zicera
 AFP

‘La Decima’ se slavila na Santiago Bernabéuu, alimeđu 40-ak tisuća navijača Atlética, čiji su nogometaši u Realovu gnijezu osvojili svoj 10. Kup Kralja pobjedom 2-1 nakon produžetaka.

José Mourinho tako odlazi iz Madrida kao veliki gubitnik, kad je naslutio neslavan kraj finala isprovocirao je isključenje u 78. minuti unašanjem u lice sucu iz Zaragoze (dosad statistički vrlo sklonom Realu), no kulminacija gubitka živaca ‘domaćih’ zbila se u 114. minuti kad je Cristiano Ronaldo zaradio crveni karton zbog udarca nogom u glavu Gabija, u padu, iz osvete, nakon prekršaja potonjeg. Trenera Simeonea je potom htio tuči Pepe, koji nije ni bio u zapisniku, vratar ‘gostiju’ Courtois pogođen je s Realove tribine, u petoj minuti sudačke nadoknade drugi put je požutio Gabi, pravi derbi...

Igralo se u neobičnom ozračju za Santiago Bernabéu, jer za finale domaćinstvo je samo formalno, ulaznice se prodaju pola-pola, pa su Atléticovi navijači bili glasniji, a ‘domaći’ se istaknuli transparentom “Kosovo es Serbia”, što za službenu Španjolsku doista i jest budući da ta zemlja nije priznala “novu realnost na Balkanu” zbog svojih unutarnjih problema s, u prvom redu, katalonskim i baskijskim težnjama za državnošću...

Oba su trenera postavila najavljivane jedanaestorice, s time da je Mourinho kao i primjerice u Dortmundu, kad je startao s Khedirom, Xabijem Alonsom i Modrićem, istrčao u 4-3-3, s Özilom kao lažnim desnim krilom, a Lukom u središnjici, kao dirigentom kraljevskog orkestra.

Tandem Falcao-Costa

Real se kad bi izgubio loptu povlačio na svoju polovicu u 4-1-4-1, a poveo nakon kornera kojem je prethodio protunapad za Cristiana Ronalda. Nakon udarca iz kuta Mesuta Özila prema Sergiju Ramosu iz pozadine je dotrčao Cristiano, nebeski skočio slično kao protiv Manchester Uniteda prije dva mjeseca i glavom pogodio kut belgijskog reprezentativca Curtoisa, kojeg je Mourinho nazvao prije nekoliko dana “raspitujući se o njegovom statusu s posudbom iz Chelseaja”.



CR7 CDR by Counterpoint1

Diego Simeone je započeo s plitkih 4-1-4-1, Diego Costa je bio desno krilo, napadao Coentraa, no nakon ranog vodstva domaćih postao je druga špica u 4-4-2. I baš suradnjom brazilskog napadača s Falcaom kreirano je izjednačenje: Kolumbijac je na sredini terena okrenuo Albiola i navukao na sebe trojicu igrača te poslao okomitu loptu u prostor za Diega Costu, koji se sjurio prema imenjaku Lópezu i s ruba šesnaesterca lijevom nogom pogodio dalji kut. I vratio se na desno krilo...

Pucao i Modrić - u ništa

U završnici prvog dijela iz daljine je pokušao i Modrić, neprecizno, u 44. je Özil iz poluvoleja sa 20 metara pogodio vratnicu, a minutu potom Sergio Ramos glumio centrfora i igranjem petom upropastio asistenciju za Benzemu...



Diego Costa by Counterpoint1

U nastavku, ponovno obostrano jak ritam, kao u engleskoj Premier ligi, prigode na obje strane, Modrić još raspoloženiji nego u prvom dijelu. Özilovu ‘kiflu’ iz slobodnjaka vršcima prstiju izbio je vratar ‘crveno-bijelih’, s druge strane Diega Lópeza spašavali promašaji suparnika, a u 60. minuti Realovi se su se navijači iza južnih vratiju hvatali za glavu: prvo je Benzema pogodio vratnicu, pa u nastavku akcije Juanfran blokirao zicer Özilu.

Real je ubrzo počeo stiskati, Atlético vrebao kontru. U 68. minuti treća vratnica ‘bijelih’, ovaj put iz Ronaldova slobodnjaka sa 18 metara, odbijanac je preko vratiju poslao Essien. Rasla je nervoza među ‘los blancosima’, Mourinho je isprovocirao vlastito udaljavanje s klupe, momčad je nastavio voditi Karanka i tek prije prvog produžetka, nakon konzultacija sa šefom, napravio izmjene, odmah sve tri, među kojima i našeg Modrića zbog boli u listu.



Real Madrid - Atletico (Final Copa) 98' Gol... by realmadridplay

Prvu meč-loptu propustio je Diego Costa u 95. minuti, mlako pucavši kad je izašao sam pred Lópeza, no već u 98. u nastavku akcije nakon kornera Miranda je glavom s prve vratnice pogodio za 1-2!

U 105. minuti Higuaín se iznenada našao sam pred Courtoisom, ali je iz okreta pucao ravno u njega. Simeone je tek u stanci između produžetaka mijenjao, napadača za napadača, uveo svježeg Adriána Lópeza. Courtois je u 108. čudesno ušao u šut Özilu i prometnuo se u junaka finala...

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-2 (Ronaldo 14 / Diego Costa 35, Miranda 98)

125. minuta - Crveni karton Gabiju.

114. minuta - Cristiano Ronaldo je dobio izravan crveni karton zbog udaranja Gabija, Pepe je napao Diega Simeonea, a vratar Curtois je pogođen s nekim predmetom. Ukratko, u ovim trenucima vlada - kaos!

109. minuta - Belgijski vratar ubija u pojam Realovce! Di Maria je poslao prizemnu loptu s lijeve strane, a Ozilov udarac iz blizine Curtoais je fantastično obranio.

105. minuta - Curtois je briljantno obranio priliku Higuaina.

98. minuta - Atletico vodi! Koke je sjajno centrirao s desne strane, loptu je na prvoj vratnici dočekao Miranda i iz blizine zakucao u mrežu.

95. minuta - Diego Costa je mogao postati apsolutni heroj finala. Koke ga je sjajno proigrao, Costa se sjurio sam prema Lopezu, ali pucao je preslabo, tako da je vratar Reala to uspio obraniti. Čak je igrač Atletica imao i popravni ispit, ali ni odbijenu loptu nije uspio poslati u mrežu.

KRAJ UTAKMICE, IDE SE U PRODUŽETKE!

68. minuta - Ronaldo je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a na odbijenu loptu katastrofalno je reagirao Essien.

62. minuta - Što je sada Real propustio?! Ronaldo je prošao po lijevoj strani i proigrao Benzemu koji je sa šest metara pogodio vratnicu. Lopta se odbila do Özila, koji je čak zaobišao i Curtoisa, ali na gol-liniji čisti pogodak je spasio Juan Fran!

60. minuta - Filipe Luis je dočekao jednu svijeću na volej, dobro je pucao, ali je zamalo promašio.

58. minuta - Ronaldo je s desne strane izveo nešto između ubačaja i udarca, a Curtois je vrhovima prstiju odbio loptu u korner.

53. minute - Koke je ošto ubacio loptu u 16-erac, ali Miranda je nije uspio uštopati na samo nekoliko metara od gola.

Završeno je prvo poluvrijeme!

43. minuta - Mesut Ozil s 18 metara gađa - vratnicu! Real se ponovno razigrao.

41. minuta - Modrić je s 20-ak metara pucao pokraj gola.

35. minuta - Izjednačenje na Bernabeu! Falcao je s pola terena sjajno proigrao Diega Costu, koji je pobjegao svojim čuvarima i preciznim udarcem sa 16 metara matirao Lopeza.

17. minuta - Gabi je opalio s više od 25 metara, lopta je prohujala preko gola.

14. minuta - Bijela polovica Bernabeua je u deliriju, Real vodi! Ozil je ubacio iz kornera, a Ronaldo je nebeski skočio i glavom zakucao loptu u mrežu.

10. minuta - Početak utakmice nije donio nikakve prilike, iako je Real nešto aktivniji.

Utakmica je počela!

REAL MADRID: Diego López; Essien, Ramos, Albiol, Coentrao (od 90. Arbeloa); Xabi Alonso, Khedira, Modrić (od 90. Di Maria); Özil, Benzema (od 90. Higuain), Cristiano Ronaldo

ATLETICO MADRID: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis; Mario; Diego Costa, Gabi, Koke (od 112. Raul Garcia), Arda (od 111. Rodriguez); Falcao

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:13