ŠPANJOLSKI SUPERKUP

FOTO, VIDEO: BARCELONA - ATLETICO 0-0 Valdes donio Tati Martinu prvi trofej, Messi promašio penal, Neymar blijed!

Nogometaši Barcelone uzeli su prvi trofej sezone nakon što su protiv Atletica u uzvratnoj utakmici Superkupa odigrali 1-1. Prva utakmica u Madridu završila je 1-1
 AFP

Nogometaši Barcelone pobjednici su španjolskog Superkupa! Nakon 1-1 iz prve utakmice protiv Atletica u Madridu, Kataloncima je u uzvratu bilo dovoljno i 0-0 za prvi trofej sezone. Ovo je ujedno i prvi trofej novog trenera Barce Tate Martina. Za njega može najviše zahvaliti vrataru Victoru Valdesu koji je u dva navrata sjajno zaustavio Ardu Turana i Davida Villu. Pogotovo je bila spektakularna prva obrana Turanu u 42. minuti, kada je Valdes sjajnim refleksom spasio čisti pogodak.

Po prvi puta u prvih 11 zajedno su zaigral i Messi i Nemyar i ako se po jutru dan poznaje, to baš i neće funkcionirati... Ubojita kombinacija nije uopće bila ubojita. Neymaru ništa nije polazilo za nogom, a i Messi je imao poprilično lošu večer koju je začinio promašenim jedanaestercom minutu prije kraja. Argentinac je pogodio gredu.

Atlletico je zadnjih desetak minuta igrao s igračem manje nakon isključenja Mirande...

BARCELONA - ATLETICO 0-0 (prva utakmica 1-1)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

89. minuta - Leo Messi je pogodio gredu!

88. minuta - Jedanaesterac za Barcelonu nakon što je Miranda pokupio Pedra.

81. minuta - Atletico je s igračem manje, Crveni karton je dobio Felipe Luis zbog udaranja Alvesa.

68. minuta - Dani Alves je ubacio s desne strane, a Neymar je s pet metara upropastio šansu. Išao je podvaliti povratnu loptu, ali iza njega nije bilo nikoga.

56. minuta - Valdes je opet nesavladiv. David Villa je odlično pucao sa 18 metara, ali vratar Barcelone je u velikoj formi.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme!

44. minuta - Konačno nešto i od Barce... Messi je nabacio s lijeve strane, a Sanchez je iz teške situacije glavom pucao preko gola.

42. minuta - Valdes je spasio Barcelonu! Arda Turan je pucao sa desetak metara, a vratar Barce je fantastičnim refleksom izvadio loptu iz mreže!

35. minuta - Najveću šasnu utakmice propustio je Atletico. Costa i Villa su izigrali obranu barce, namjestili loptu kao na pladnju Kokeu, ali udarac gostujućeg veznjaka sa vrha 16-erca bio je preslab.

22. minuta - Jordi Alba je imao veliku sreću. Diego Costa mu je pobjegao i krenuo sam prema golu, ali Alba ga je zaustavio tako da ga je povukao za dres. Bio bi to siguran crveni karton za igrača Barce, ali srećom po njega, Costa je bio u malom zaleđu.

16. minuta - Barcelona, očekivano, ima veliku dominaciju, ali i Atletico prijeti iz kontri. Nekoliko puta su gosti opasno krenuli u napad, ali nije bilo završnog pasa.

8. minuta - Busquets je sjajno proigrao Messija, koji je bio sam ispred vratara, ali u posljednji trenutak je uklizao Luis i spasio čisti gol.

Utakmica je počela!

BARCELONA: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Busquets, Fabregas (od 73. Iniesta); Sanchez (od 65. Pedro), Messi, Neymar;

ATLETICO: Courtouis; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis; Koke, Gabi, Mario; Arda Turán(od 72. Lopez), Diego Costa, Villa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:22