DALMATINSKI DERBI

FOTO: ZADAR - HAJDUK 0-3 Tudor sredio učitelja Ćiru, Jean Kouassi nezaustavljiv!

Golove su zabili Vršajevića, Caktaša i Vlašića, a Kouassi je sudjelovao kod sva tri
 Luka Gerlanc / CROPIX

Na krilima sjajne partije Jeana Evrarda Koaussija Hajduk je protutnjao kroz Stanove pobijedivši Zadar sa 3-0. Koaussi se potvrdio kao kralj aistencija, a golove su zabili Vršajević, Caktaš i Vlašić. Tudor je s Hajdukom nastavio pozitivan niz, a Ćiri Blaževiću je ovo peti poraz zaredom i nastavlja sa Zadrom neizvjesnu borbu za goli život.

Jean Koaussi bio je čovjek prevage na strani Hajduka. Brzonogi napadač iz Obale Bjelokosti nije bio strijelac, ali je bio najopasniji Tudorov čovjek. Kod sva tri gola Kouassi je napravio pola posla, a Vršajević odnosno Caktaš i Vlašić zadali su završni udarac.

Hajduk je poveo nakon pola sata igre. Dotad je to bila izjednačena pratija u kojoj su obje momčadi imale prigode, ali im je falilo konkretnosti u završnici.

Konačno je u 28. minuti gol zabio Hajdukov desni bočni, Vršajević, 28-godišnjak iz Tešnja koji je nekad u mladim danima igrao centarfora pa mu nisu strane ofenzivne uloge.

Pokazalo se to u situaciji kad je sa lijeve strane nabacio Kouassi, a u srcu kaznenog prostora Vršajević je u stilu centarfora pogodio loptu glavom u desni kut vratiju Matkovića. Bio je to efektan gol, Hajduku jako važan zbog samopuzdanja u ovoj utakmici u kojoj je Tudor tražio nastavak pozitivnog niza.

Zadrani nisu bili bez ambicija, ali njihovi napadi su bili jalovi. Weitzer je igrač koji najviše zna, Solomon je moćan, ali to nije pokazao pa je najveću prijetnju predstavljao nekadašnji hajdukovac Pešić koji se najviše trudio.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već do poluvremena nakon što je penal izborio Kouassi. Na njega je u kaznenom prostoru startao Bilaver, a sudac Strahonja pokazao je na 11 metara. Siguran realizator bio je Caktaš.

Točku na i ove sigurne pobjede Hajduka stavio je Nikola Vlašić u 83. minuti, tek dvije minute nakon što je ušao u igru umjesto Milevskog, a opet je asistent bio - Kouassi.

LJESTVICA:

1. Dinamo 14 11 3 0 35-9 36

2. Rijeka 14 9 3 2 32-12 30

3. Hajduk 14 6 5 3 30-18 23

4. Split 14 4 6 4 17-15 18

5. Lokomotiva 13 5 2 6 24-24 17

6. Zagreb 14 4 4 6 19-23 16

7. Istra 1961 13 3 5 5 12-16 14

8. Osijek 14 4 2 8 13-24 14

9. Zadar 14 3 2 9 14-39 11

10. Slaven Belupo 14 2 4 8 8-24 10

ZADAR - HAJDUK 0-3 (Vršajević 28, Caktaš 40-11m, 84)

UTAKMICE

Torcida skandira 'Ćiro pederu', Blažević ih je pozdravio...

83. minuta - Pao je i treći gol, a režiser je i treći put bio Kouassi. Bjelokošćanin je pobjegao obrani Zadra i vratio krasnu povratnu loptu na koju je natrčao Vlašić i lako pospremio u mrežu.

80. minuta - Siromašno drugo poluvrijeme. Hajduk bez problema kontrolira situaciju na terenu.

65. minuta - Hajduk je u nastavku akcije puno oprezniji, a Zadar jedva da i dolazi do Kalinića...

55. minuta - Zadar je dosta dobro ušao u drugo poluvrijeme. Ješe je iz voleja opalio sa 17 metara, a lopta je prošla malo pokraj vratnice.

Ćiro je uvidio da je Hrgović sve nervozniji i na poluvremenu ga zamijenio s Lovrom Ćirjakom.

Kraj prvog poluvremena!

44. minuta - Hajdukovi navijača uvredama obasipaju Mirka Hrgovića, a Strahonja je čak na trenutak i prekinuo susret. Zadrov branič lagano gubi živce, a već ima žuti karton...

44. minuta - Sjajna akcija Bijelih, Caktaš je sa vrha 16-erca ciljao sami kut, ali Matković je poletio zrakom i sjajno obranio.

40. minuta - Caktaš je precizan, Bijeli vode 2-0!

39. minuta - Jedanaesterac za Hajduk, Bilaver je srušio Kouassija. Bilo je kontakta, ali ne baš jakog...

37. minuta - Živnuli su Zadrani nakon mini-krize. Iz velike daljine su pucali Pešić i Weitzer, obje lopte su otišla daleko od gola.

34. minuta - Čini se da je Nižić rukom zaustavio jednu loptu u 16-ercu, Zadrani su okružili Strahonju, a on je hladnokrvno pokazao na korner. Sucu su prigovarali i hajdukovci koji su smatrali da je nekoliko sekundi prije toga bio prekršaj na Milevskom...

32. minuta - Hajduk se razigrao nakon gola. Prvo su Zadrani spašavali ispred Milevskog, a potom je Caktaš pucao glavom preko vrata... Čini se da su ovo trenuci kada se utakmica lomi jer Zadrani su više puta ove sezone pokazali da se teško vraćaju iz rezultatskog minusa.

28. minuta - Velika većina gledatelja u Stanovima slavi, Hajduk je poveo! Bijeli su dugo kružili oko 16-erca, na kraju je Kouassi s lijeve strane pronašao natrčalog Vršajevića na drugoj vratnici koji je glavom plasirao loptu u mrežu.

26. minuta - Vršajević je pokušao oštro ubaciti pred gol Zadra, na kraju je bilo - preoštro...

23. minuta - Hajdukovi veznjaci imaju i više nego dovoljno prostora u sredini terena, ali je nevjerojatan broj njihovih pogreškama. U tome prednjači Kouassi...

19. minuta - Solo akcija Pešića i dobar udarac sa 17 metara, lopta je prohujala kraj vratnice.

18. minuta - Bilaver je na desnoj strani pobjegao Miliću i Kouassiju, centaršut je bio vrlo dobar, ali udarac glavom Weitzera preslab za Kalinića.

16. minuta - Sušić je krasnom loptom pronašao usamljenog Kouassija na lijevoj strani, Bjelokošćanin je imao dovoljno vremena se namjestiti na udarac, ali iz voleja je poslao loptu - Torcidi.

14. minuta - Dobra prilika domaćih. Pešić je proigrao Weitzera koji je na vrhu 16-erca bio u dobroj prilici za udarac, ali u posljednji trenutak je blokiran i lopta je otišla preko gola.

9. minuta - Zadrani su zamalo zabili sami sebi. Nakon kornera lopta je pogodila Mirka Hrgovića, ali s gol-linije je spasio Bilaver.

Utakmica je počela!

Stadion u Stanovima je skoro popunjen do posljednjeg mjesta.

ZADAR: Matković, Bilaver, Ikić, Buljat, Hrgović (od 46. Ćirjak), Ješe, Pušić, Pešić, Weitzer, Terkeš, Solomon.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Nižić, Milović, Milić, Anđelović, Sušić (od 56. Mezga), Caktaš, Kouassi, Gotal (od 74. Jozinović), Milevskij (od 81 Milevskij).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:02