STIŽU UKRAJINCI

GRAČAN IMA DREAM TEAM Hrvatsku predvode Kovačić, Rebić, Vrsaljko, Brozović, Pašalić...

 Srđan Vrančić / CROPIX

Sedmoricu A-reprezentativaca poslao je Niko Kovač u pomoć Nenadu Gračanu za kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom (srijeda, 19 sati, Kranjčevićeva). Austrijske pripreme napustili su Oliver Zelenika, Šime Vrsaljko, Igor Bubnjić, Marcelo Brozović, Ante Rebić, Mateo Kovačić i Mario Pašalić. Najavljeni su kao starteri za meč sa suparnikom kojeg su na početku ciklusa pobijedili 2-0 u Lvivu (strijelci Rebić i Brozović).

- Neću reći da je Ukrajina najbitnija utakmica ove kampanje jer s njom ne završava naša priča, ali definitivno je vrlo važna. Pobjedom puno toga rješavamo - kaže Gračan.

S ovakvom logističkom podrškom Nike Kovača izbornik mladih lako je prebolio ispadanje ozlijeđenih Antonija Milića i Filipa Bradarića iz kadra. Društvo koje je stiglo iz Bad Tatzmannsdorfa očekivano će u paketu preseliti u udarnu momčad, pa treba očekivati sljedeću momčad (4-4-2): Zelenika - Vrsaljko, Jedvaj, Bubnjić, Gorupec - Šitum, Brozović, Kovačić, Pašalić - Rebić, Pjaca.

Priliku s klupe čekat će legionari poput Josipa Radoševića (Napoli), Stipe Perice (Chelsea/NAC Breda) i Darija Župarića (Pescara) i već afirmirani HNL-ovci Matej Mitrović, Petar Mišić, Domagoj Pavičić...

- U kontaktu sam s Kovačem od prvog dana, s njegove strane nema nikakvih prepreka da kandidate za A-reprezentaciju koristimo bez kočnica, u punoj minutaži. Kada je o ideji igre riječ, prvenstveno smo usredotočeni na rezultat. Treba nam čvrst obrambeni blok i disciplina. Bit ću zadovoljan ako rezultat uspijemo nadograditi atraktivnim i lepršavim nogometom, ali to dolazi tek na drugom mjestu.

Ukrajinski roster je u utorak bio nepoznanica za Gračana i suradnike. Znaju da se izbornik Kovec nakon slabijeg starta odlučio za rekonstrukciju momčadi. “Preživjela” su samo trojica igrača iz utakmice u Lvivu, ostali su u međuvremenu regrutirani iz mlađih selekcija.

Prihod od utakmice (cijena ulaznice 30 kuna) odlazi u humanitarne svrhe, kao pomoć poplavljenim krajevima Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:03