RIJEČKE PRIPREME

Gračan poručio igračima: Dobrošli u pakao!

Nenad Gračan počeo je oblikovati novu Rijeke. Onu koju je vodio u posljednja tri jesenska kola bila je - tjelesno, taktički i mentalno - olupina.
 Tea Cimaš / Cropix

Popis igrača (37) kao telefonski imenik. Nije bilo vratara Radmana (stiže danas, nije se dogovorio o angažmanu u Vijetnamu), ali na posao su se javili Amerikanac Smith i Karoglan. Direktor Rubeša traži način bezbolnog rastanka (nagodba!). Novo ime je samo Belgijac Jurasovski. Mogao bi stići još Marokanac Lkhal. Osim Brazilca na probi, Carlosa da Silve iz Radnika (Velika Gorica). Desetak je mladih iz regije... Mnogi će na posudbu. Do odlaska na pripreme u Antalyju, krajem mjeseca, Gračan će popis skresati na 25 imena.

Ne pitajte direktora Rubešu za pojačanja. Nije vrijeme za trošenje novca na robu sumnjive kvalitete. Gračanu je uhvatiti se posla i stvarati momčad koja će na proljeće igrati zapaženiju ulogu.

- Selimo na Krk, hotel Malin. Treninzi na igralištu NK Krk i Omišlju. Dva tjedna, pa Turska. Daleko od očiju javnosti, četiri utakmice, tražit ćemo prepoznatljiv stil igre. A na Krčkom mostu za igrače piše - Dobrodošli u pakao! Moramo naporno raditi, stvoriti temelje. Jer, naglasak naše proljetne igre mora biti na agresivnosti. Puno bolje moramo raditi fazu obrane. Jesenas smo primali smiješne golove. Kao priča o kravi i mlijeku - govori Gračan.

Malin u Malinskoj je stalna Rijekina baza. Nikola Turčić - Mikić, gazda, član je Izvršnog odbora. Prezimenjak predsjednika Ivana Turčića, nisu u rodu. Nekad su bili poslovni partneri. Gračan je vrbnički zet... Krk je svima suđen. Uživat će svi osim - igrača. Bez obzira što neće biti sprava za mučenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:13