IZBORNIK LJUT KAO RIS

Grnja: Tića neka bude sram zbog ponašanja!

Brža, moćnija, svježija Francuska zavrijedila je pljesak i finale, ovo je vrlo dobra generacija koja može Galskih pijetlovima vratiti boju u lice. Poraz nikad nije lako primiti, ali fizička i mentalna potrošenog nakon briljante partije s Portugalom i plasmana na SP učinila je svoje. Tricolori su dominirali u posjedu lopte, mladi Vatreni ostali su bez prave igre. Pa opet, šteta za naivno primljene golove.

- Željeli smo to povijesno finale, međutim ne možemo biti tužni jer učinili smo sve što smo mogli. Dogodile su nam se pogreške i za to smo kažnjeni. Dečkima sam kazao “Nismo se obrukali, francuski treneri su nam rekli da je Hrvatska najbolja ekipa s kojom su igrali na turniru”. I predsjednik Vlatko Marković je došao u svlačionicu, poručio im “morate biti ponosni, dignite glavu, čeka vas Svjetsko prvenstvo” - kazao je izbornik Grnja .

- I sa Španjolskom smo vodili, sve je ispalo jednako. Htjeli smo se predstaviti u što boljem svjetlu, znali smo da je Francuska jaka, ali oni su bili i više od toga - prejaki. Barem ovaj put. Previše su nam četiri utakmice u devet dana. Momci su jednostavno pukli. Najbolje se to vidjelo na onima koji su najviše vukli, Pamiću, Ozobiću, Ademiju i pogotovo Andrijaševiću. Opet, uoči natjecanja svi su protivnici smatrali da smo zalutali na završnicu, a mi smo igrom dokazali da nam je mjesto ovdje - dodao je izbornik.

Istina, Hrvatska je u drugom dijelu uspjela “odgurnuti” zbivanja od Delača, Francuzi su do 77. minute čekali pravu zgodu, da bi u 82. riješili utakmicu. Defenzivni blok je popustio, Coquelin je sjajno povukao, dupli-pas, Bakambu ostaje sam i - zabija. Za treće mjesto se ne igra, Kockasti su dobli diplomu kao polufinalist, iako su po rezultatima objektivno “brončani”.

.

Rasploženje stručnom stožeru uspio je ipak pokvariti Mario Tičinović. On, tragičar utakmice, koji je poklonio Francuskoj izjednačenje, odbio je dati ruku Grnji kada ga je zamijenio u 58. minuti. Izbornika je to ozbiljno pogodilo:

- Neka ga bude sram. Strašno me je razočarao, a što smo sve učinili za njega. Spašavamo ga, u Hajduku je pred suspenzijom, nije prošao pripreme, svejedno smo ga zvali u reprezentaciju i dali mu pravu šansu. U mlađim uzrastima je također radio probleme, mislili smo da je to prošlost, očito nije. Na ovakav način više nećemo moći nastaviti suradnju - uznemirio se Grnja.

Baš umjesto Tičinovića ušao je Kramarić, a na novinarski upit o napadaču Dinama nije zaboravio istup Andrejevog oca:

- Predlažem svim tatama igrača da dolaze na utakmice i da tumače tko treba igrati, a tko ne - sarkastično je zaključio, uz dodatak: - Kramarić je na svakoj utakmici imao minutažu, i to dovoljnu da zabije dva gola. Nažalost, niti jedna naša špica nije zatresla mrežu na turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:59