KOLO ZA ZABORAV

GROZAN VIKEND HRVATA PO EUROPI Loše partije, ozljede, poništeni golovi i promašeni penali

Bila je to očita pogreška arbitra. Prekršaja nije bilo, Mandžukićev je pogodak regularan, mišljenje je Marce
 getty images

Premda češće punimo stupce lijepim vijestima i pričama o hrvatskim igračima, ponekad se “zalomi” crni vikend. Kad krene, pa domino efektom sa zapada Kontinenta dopiri tmurne napise, loše partije ili ono najgore - ozljede.

MARIO MANDŽUKIĆ

U 56. minuti sa svega pet metara od gola Villarreala gađao je točno u gostujućeg golmana. Bila je to ujedno i najveća prigoda Atletica u cijeloj utakmici i prvom domaćem porazu u Primeri ove sezone. No hrvatski napadač dvije minute potom se iskupio, ali su ga suci bezrazložno anulirali. Naime, nakon ubačaja Arde s desne strane, Mandžukić je udarcem glavom postigao pogodak za vodstvo Colchonerosa, međutim, sudac utakmice Pedro Perez poništio ga je zbog prekršaja u napadu.

“Bila je to očita pogreška arbitra. Prekršaja nije bilo, Mandžukićev je pogodak regularan”, mišljenje je Marce koje dijele i ostali španjolski mediji. To, nažalost, neće promijeniti tijek utakmice i Mandžukićev golgeterski konto. Devetka Madriđana ostala je na šest prvenstvenih pogodaka...

IVAN RAKITIĆ

Barcelona je u subotu na gostovanju kod Sammirovog Getafea odigrala blijedu partiju i u utakmici bez pogodaka pokazala da se i dalje traži u novoj eri Blaugrane pod patronatom Luisa Enriquea. Premda u svojim analizama kroničari kluba najviše zamjerki imaju prema “ovisnosti o Messiju”, činjenica je prijepore adresiraju i prema Luisu Enriqueu i Ivanu Rakitiću, koji je, uostalom, i sam bio samokritičan i naglasio da “Barca, kao i ja, jednostavno moraju bolje...” Naš je veznjak u srazu u predgrađu Madrida bio jedan od najlošijih pojedinaca Katalonaca, zbog čega je i zamijenjen u 68. minuti, kada je umjesto njega na teren ušao Iniesta. “U 22 utakmice ove sezone, Enrique ni jednom nije izveo isti sastav. A bez uigranosti i stalnosti, nema kontinuiteta rezultata”, pljušte kritike na račun stratega. “U tim situacijama ni novacima nije lako. Rakitić je dobro krenuo, ali je potom stavljen na klupu, što je očito uznemirilo njegovu igru...”

IVAN PERIŠIĆ

U jeku njegovih zaista odličnih partija ove jeseni u Wolfsburgu (16 nastupa, tri pogotka, pet asistencija), Ivan Perišić u nedjelju je nakon dugo vremena postao - tragičar. Premda nije najgore ocijenjeni igrač Vukova u domaćem remiju s Paderbornom (1:1), dobio je naime 4, a njegov suigrač Arnold 4,5, krimen 25-godišnjeg ofenzivca je promašen kazneni udarac u 30. minuti, kojim je mogao riješiti dvoboj. Ovako su gosti izjednačili, a Perišić je zamijenjen u 70. minuti. Momak koji se (napokon!) etablirao i kao prevaga u reprezentaciji nije time pokvario jesenki dojam, premda će ovu ndjelju željeti što prije zaboraviti. “Wolfsburg je bio iznimno nadmoćan, ali nije uspio kapitalizirati premoć. Momčadi Dietera Heckinga jednostavno nije išlo, što se rezultiralo obranom penala Perišiću”, zaključuje Kicker.

DEJAN LOVREN

Ofenzivno, odigrali su ponajbolju partiju sezone; kreiranje prilika, opasnost... sve je bilo tu osim konkretnosti. Luis Suarez prokleto nedostaje, jer Liverpool u ovome času nema čovjeka koji može nadomjestiti poroznost obrane koja je postala trademark Redsa. I koja se tako očito još jednom prikazala na Old Traffordu, u porazu od Man. Uniteda (0:3). I u koju se uklopio i Dejan Lovren... Jamie Carragher nakon derbija nije ga štedio “Toliko je bio skup, a s njime je naša obrana još gora. Napravio je najviše pogrešaka u ligi. U obrani Redsa stalno vlada panika, a jedan od problema je Simon Mingolet koji je uklonjen iz prve momčadi. Lovren je drugi problem. Svaki put kada primi loptu, strah vas je hoće li pogriješiti ili krivo ispucati...”, kao ni navijači. Za nešto je i sam kriv, poput panične reakcije i krivnje za treći gol Uniteda, ali ima nešto i u drugima. Krimen mu je velika odšteta, koja ga očito i previše opterećuje. Tu i Rodgers mora pomoći.



Manchester United 3:0 Liverpool Full Highlights... by abzzzKids

ANTE REBIĆ

Čekao je sredinu prosinca kako bi napokon dočekao da debitira u prvoj jedanaestorici Leipziga, što je doduše i refleksija bolnice u ofenzivnom dijelu Red Bulla, no Ante Rebić ipak nije mogao dugo slaviti. Njegova je momčad slavila kod Geuther Fürtha (1:0) nakon dva sušna kola bez gola i pobjede, no Rebićeva nada da bi se mogao ustaliti u momčadi Alexandera Zornigera puknula je samo dva nakon dvoboja. Talentiranom napadaču koji nikako da u kontinuitetu pokaže svoje znanje poderao se mišić desnog bedra, zbog čega će morati izbivati sljedećih šest tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:04