ODRAĐEN TRENING U MÜNCHENU

Guardiola: 'Hoćete se kladiti da će Rooney igrati protiv nas?'

Dan prije utakmice u Munchenu Rooney je trenirao, a Guardiola je uvjeren kako će engleski reprezentativni napadač pronaći svoje mjesto u sastavu za dvoboj u srijedu
 AFP

Aktualni europski nogometni prvak Bayern iz Münchena na svojoj će Allianz Areni u srijedu ugostiti Manchester United u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka u kojem će pokušati "oplemeniti" pozitivan rezultat iz prvog dvoboja s Old Trafforda (1-1) i plasirati se u polufinale treću godinu zaredom.

Bayern je imao više od igre i u prvoj utakmici u Manchesteru jer se engleski prvak opredijelio na obrambenu taktiku i prijetnje iz protunapada, a trener njemačkog velikana Josep Guardiola očekuje sličnu igru i u uzvratu.

"Mislim kako će United ponovno čekati na svojoj polovici terena. Igra engleskih momčadi se zasniva na obrani i brzim protunapadima, te čekanju na priliku iz prekida. Zato moramo biti disciplinirani i točno znato što raditi kako bismo dobro napadali", rekao je Guardiola.

Manchester United je već u osmini finala zbog ozljede ostao bez svog najboljeg napadača Robina van Persiea, a u prvom dvoboju u Manchesteru lakšu ozljedu nožnog palca zadobio je i Wayne Rooney koji zato nije igrao tijekom vikenda u prvenstvenom dvoboju protiv Newcastle Uniteda. No, dan prije utakmice u Muenchenu Rooney je trenirao, a Guardiola je uvjeren kako će engleski reprezentativni napadač pronaći svoje mjesto u sastavu za dvoboj u srijedu.

"On će sto posto igrati, možemo se kladiti. Veliki igrači uvijek igraju velike utakmice", kazao je Guardiola.

Guardiola, pak, neće moći računati na važnog igrača vezne linije svoje momčadi i strijelca Bayernova gola u Manchesteru Bastiana Schweinsteigera zbog crvenog kartona kojega je dobio u posljednjoj minuti prve utakmice. Njega bi zamijeniti mogli Toni Kroos ili kapetan Philipp Lahm, koji inače igra na poziciji desnog braniča.

"Philipp može igrati na bilo kojoj poziciji. Znamo što moramo učiniti i ravnat ćemo se prema tome. Radi se o detaljima koji će odlučiti konačni ishod", dodao je Guardiola.

U prvom dvoboju u Manchesteru Guardiola je hrvatskom napadaču Mariju Mandžukiću dao tek posljednjih pola sata uvevši ga u igru tek kada je njegova momčad pala u rezultatski minus. Iako je Mandžukić odmah po ulasku asistirao Schweinsteigeru za pogodak, malo je vjerojatno kako će ga Guardiola poslati u igru od prve minute.

Dugogodišnji lijevi bočni Manchester Uniteda Patrice Evra izjavio je kako ga ova sezona "crvenih vragova" podsjeća na Chelsea otprije dvije godine, te se nada sličnom raspletu. Chelsea je, naime, te sezone bio prilično slab u engleskom prvenstvu, ali je na kraju osvojio Ligu prvaka. United je pet kola prije kraja tek sedmi u Premier ligi i sezonu može spasiti samo osvajanjem naslova europskog prvaka.

"Naša me sezona podsjeća na onu Chelseajevu prije dvije godine. Neobično je kada možete reći da vam jedna utakmica može spasiti sezonu, to je bolno. Sada se moramo potruditi da naši navijači mogu biti ponosni na našu igru protiv Bayerna. U Ligi prvaka igramo mnogo bolje nego u prvenstvu ili domaćim kupovima, to nije profesionalno, ali je istina", kazao je Evra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:07