SUKOB NA SJEVERU

Hajduk ušao u polufinale, policija na Torcidi trenirala strogoću!

Hajdukovi su nogometaši spasili sezonu. Na Poljudu pred oko 3500 promrzlih gledatelja slavili su uvjerljivu pobjedu i lakše nego što se to očekivalo
 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Edoardo Reja dobio je utakmicu koju je morao dobiti. Ili je bolje reći da su njegovi igrači Talijanu darovali najljepši dar za Božić, prolaz koji će im osigurati mir da se u sljedeća dva mjeseca pripreme za nastavak sezone.

Hajduk je igrao pametno, taktički zrelo i disciplinirano, a Zagreb se sve do primljenog gola ravnopravno držao. Ipak kada je popustila ta brana, Štimčeva momčad više nije imala šanse.

Hajduk je s ovom pobjedom ostao u utrci za trofejom, a Igor Štimac opet je doživio poraz na Poljud. Slučaj je htio da Štimčeve ambicije uništi Mario Tičinović, 18-godišnji talenat kojeg je otkrio upravo trener Zagreba, a o njegovoj karijeri skrbi brat mu Damir Štimac.

Tičinović je odigrao domljivu partiju sve do 66. minute kada je napustio teren zbog ozljede, a zabio je dva gola, jedan atraktivniji od drugoga. Može se reći da su Reju spasili igrači kojima je manje vjerovao i koji su manje igrali.

Reja nije imao Anasa Sharbinija, dok je Ahmada ostavio na klupi za pričuve. Prigodu je dobio strijelac iz Zadra, Duje Čop, ali je najopasniji hajdukovac bio Marin Tomasov. Zadranin je okupirao poziciju na desnoj strani, nezadrživo je bježao svojim čuvarima te je stalno ulazio u prigode za gol. Tomasov je bio konstantna napast, silno se trudio iako je znao u ponekim situacijama iznervirati gledatelje svojim promašajima.

Ipak za sve se iskupio u 39. minuti prekrasnom asistencijom za prvi gol Tičinovića. Nesebično ga je pronašao na lijevoj strani, a Tičinović je s vrha kaznenog prostora lucidnim potezom prebacio istrčalog Skendera.

Sve dileme oko Hajdukova prolaza u polufinale Kupa otklonjene su već na startu drugog poluvremena. U 53. minuti opet je zabio Tičinović, i to manirom klasnog golgetera. S lijeve strane tukao je snažno lijevom nogom u suprotni kut, neuhvatljivo za Zagrebova čuvara mreže.

Potez utakmice djelo je Hajdukova kapetana Srđana Andrića, njegov gol iz slobodnjaka sa 25 metera prava je majstorija. Zagreb je smanjio rezultat preko Jurendića, a točku na i stavio je Ibričić, još jednim prekrasnim golom u 74. minuti. Ibričić nije iskoristio penal u zadnjoj minuti, “panenka” je odsjela na gredi.

Uzbudljivo je bilo i na tribinama. nakon bakljade i petardi sa sjevera morala je internenirati specijalna policija. Navijačima to nije dobro leglo, pa je bilo meteža po tribini. Bilo je skandiranja i vrijeđanja, ali je sve ostalo na tome.

Hajduk - Zagreb 4-1 (1-0)

Sudac: Vlado Svilokos 6,5 (Sisak); pomoćnici: Crnolatac (Petrinja) i Perica (Šibenik). Strijelci: 1-0 Tičinović (39., as. Tomasov), 2-0 Tičinović (53.), 3-0 Andrić (58.), 3-1 Jurendić (70.), 4-1 Ibričić (74.). Žuti kartoni: Vejić, Andrić (Hajduk), Celjak (Zagreb). Stadion: Poljud. Gledatelja: 3500.

HAJDUK (4-4-2): Subašić 6,5, Rubil 6, Vejić 6, Maloča 6,5, Šerić 6, Tomasov 7,5 (od 82. Oremuš -), Skoko 7, Andrić 7, Tičinović 8 (od 66. Strinić -), Ibričić 7,5, Čop 6 (od 56. Paraiba -).

ZAGREB (4-4-2): Skender 5, Celjak 5, Pavlović 5, Jefthon 5, Špičić 5, Pejić 5,5, Oršulić 5, Parlov 6, Krstanović 5 (od 78. Medić-), Vugrinec 6 (od 67. Piškor), Adburahimi 6 (od 63. Jurendić 6).

Hrvatski kup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

DINAMO - Pomorac 3-2, 2-0

HAJDUK - Zagreb 4-1, 0-0

ŠIBENIK - Osijek 4-0, 1-1

VARTEKS - Slaven B. 2-0, 4-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 06:51