POJAČANJE BEZ ODŠTETE

HAJDUKOVA POTRAGA ZA VRATAROM Ne dođe li Andrija Vuković, na Poljud dolazi Vjeko Tomić

Bijeli imaju reprezentativnoga golmana Kalinića, no ipak se odlučuju u potragu za rezervnom varijantom
 Tom Dubravec / CROPIX

Hajduk je u potrazi za iskusnim vratarom, a činilo se da je našao pravo rješenje. Radi se o 31-godišnjem Andriji Vukoviću, čuvaru mreže Splita. Bijeli imaju reprezentativnoga golmana Lovru Kalinića, no ipak se odlučuju u potragu za rezervnom varijantom. Razlog tome je i činjenica što je Kalinić jedan od igrača Hajduka koji je na prodaju.

Spominjalo se nedavno, kada su predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević bili u Engleskoj, da postoje klubovi koji su zainteresirani za Kalinića. Kalinić je sebi podignuo rejting dobrim obranama u Hajduku, prije svega u europskim utakmica, ali i pozivanjem u reprezentaciju. Kalinić je čuvao mrežu Vatrenih u prijateljskoj utakmici protiv Argentine (poraz 1:2) i bio sasvim dobar. To ga je još više lansiralo prema skorom odlasku u inozemstvo. Naravno, od njega Hajduk očekuje ubrati odštetu, a vidjet ćemo što će donijeti prijelazni rok.

Zašto Vuković? Osim što Kalinić svakoga trenutka može otići, a Hajduk ostati tanak među vratnicama, problem je što je ozlijeđen pričuvni vratar Dante Stipica. Stipica je na rehabilitaciji nakon operacije križnih ligamenata i njegov povratak u momčad očekuje se tek u travnju.

Dakle, Vuković ili netko iskusniji bi mogao uskočiti kao pričuva, ako se Kalinić ozlijedi ili bude suspendiran zbog kartona, ali i zato što je gotov materijal da može odmah stati među vratnice splitskoga kluba. Ima Hajduk još dvojicu vratara, ali su oni još mladi, pa struci treba iskusni čovjek koji će navući rukavice. Ivo Grbić i Fabjan Tomić su zanimljivi materijali, perspektivni vratari, no za njih je najvažnije da u ovoj fazi razvoja imaju minutažu. Jedan će tako na vrata druge momčadi, a drugi bi mogao negdje na posudbu kako bi branio.

Vuković bi rado u Hajduk, no čini se da će to biti nemoguća misija jer ga iz Parka mladeži čelnici ne puštaju. Ima ugovor na još četiri godine...

Također, Vuković ima ponudu iz Turske, traži ga Balikesirspor i to je Splitu zanimljivija opcija. Bolje ga je prodati u Tursku i uzeti 100 ili 150 tisuća eura odštete, nego ga pustiti konkurenciji iz grada.

Nakon što je klub izvrsnim obranama odveo do četvrtoga pretkola Europske lige, još neko vrijeme je branio, a onda su u klubu na mjesto prvoga vratara stavili Danijela Zagorca, a pričuvno mjesto zauzeo je Tomislav Duka.

Hajduk nema namjeru plaćati odštetu, to je politika kluba, i ako ne dođe Vuković, čini se da bi se u Hajduku mogli okrenuti još jednom svom bivšem vrataru, Vjekoslavu Tomiću (31) koji je je iz moldavskog Šerifa bio na posudbi u Azerbajdžanu, a ima slobodne papire. Uglavnom, potraga za vratarom traje i dalje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 12:42