SVE BOLJI I BOLJI

'HALILOVIĆ MORA ISKORISTIITI PRILIKU I POSTATI VATRENI'Jurčić o Štimčevoj pozivnici

Idemo igrati dobar nogomet, profilirati se za ono što nas čeka u budućnosti. Znamo da nas na Kantridi čeka užareni ambijent, Rijeka želi pobijediti, kaže Jurčić

Krunoslav Jurčić je u najavi ogleda Modrih na Kantrdi bio vrlo jasan.

- Želimo pobijediti u svim utakmicama do kraja prvenstva!

Znači da će Dinamo protiv Riječana igrati punim gasom, neće stiskati kočnicu.

- Idemo igrati dobar nogomet, profilirati se za ono što nas čeka u budućnosti. Znamo da nas na Kantridi čeka užareni ambijent, Rijeka želi pobijediti. Na nas prvake svi se pale. Očekujem početni pritisak Rijeke, veliku želju domaćina, ali mi ćemo znati na to odgovoriti.

Jurčić je pričao da je motivacija njegovih igrača mnogo bolja u ovom razdoblju nego što je bila u prijašnjim njegovim mandatima. Dinamo u Rijeku kreće sutra točno u podne. Sad će se naravno mnogi pitati zašto na derbi prvenstva nije otputovao dan ranije, kako je to često činio.

- Čujte, onog trenutka kad se osigura titula naravno da nema potrebe trošiti financijska sredstva. Nema potrebe za bezrazložna trošenja, sat i pol ćemo se voziti, idemo na ručak i dnevni odmor, mislim da je to sasvim dovoljno da igrači budu disponirani i rasploženi za utakmicu.

Logično razmišljanje, moramo biti posve objektivni, sutrašnji sudar ima veliko značenje za Rijeku, ali za Dinamo, osim prestiža, nema. Jurčić je prije dolaska u Maksimir pogledao ogled Hajduka i Rijeke na Poljudu iz prošlog kola.

- Rijeka je odigrala dobro, izdržala je početni pritisak Hajduka, onda je 'lovila' Splićane na širokom prostoru na kontre i polukontre, bila je opasna i konkretna.

Tko za Dinamo predstavlja najveću potencijalnu opasnost?

- Znate da imam visoko mišljenje o Alispahiću, on je pravi 'španer', rođeni igrač. Benko u svakom kolu pokazuje da ima vrhunske golgeterske kvalitete, živi za gol, volim takve igrače. Jugović se pokazao kao lijepo osvježenje za Rijeku, ali trebat će još utakmica da bih kazao neku jaču riječ. Marić mi se sviđa, znam ga još iz Istre, Kreilach također...

Pričalo se i o onoj utakmicu u prvom dijelu prvenstva kad je Rijeka na Kantridi pobijedila momčad koju je vodio Ante Čačić s 3:0. Trener drži da nije trebao uslijediti takav poraz, jer je Dinamo igrao dobro i imao mnogo šansi.

- Ali taj rezultat ću iskoristiti da dečke dodatno motiviram za tu utakmicu. Osim toga, užarenu atmosferu želim iskoristiti da pripremim dečke za utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, jer u tim ogledima očekujem sličnu atmosferu. Pritisak, glasni navijači, blizina terena publici... Idealna prilika da se adaptiraju i pokažu kako reagiraju u takvim okolnostima.

Rekao je nešto i o treneru Rijeke Matjažu Keku.

- Drago mi je da u hrvatski nogomet dolaze ljudi koji su postigli uspjehe u svojim sredinama. Rijeka je dobila smjenom trenera ono što je htjela, napravili su nekoliko odličnih početnih rezultata, onda je normalno bilo da dođe kriza, nije proveo mnoog vremena s momčadi, nije je selekcionirao - zaključio je Jurčić

Izbornik Igor Štimac je najavio da će mladu Dinamovu zvijezdu pozvati u reprezentaciju već za utakmicu s Škotskom 7. lipnja. Što na tu najavu kaže Jurčić?

- Halilović je povećao neke svoje kapacitete s dobrim radom, mora ih još povećati da bude potpuno zreo igrač. Ali u mladim je godinama, ne može u bocu od litra natočiti dvije litre. Sazrijeva velikim koracima i treba iskoristiti ovu priliku da definitivno postane reprezentativac Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:13