KOVAČIĆ ZALUDIO EUROPU

HNL ove zime izvezao igrače u vrijednosti 24.5 milijuna eura, Italija nova obećana destinacija

 Drago Sopta/CROPIX

Hrvatski reprezentativci većinom su dobro stacionirani i još bolje situirani, prijelazni rok uglavnom ih je mimoišao, no transfer Matea Kovačića iz Dinama u Inter začinio je zimu i u nas i na Apeninima.

Dok se čekalo hoće li se Niko Kranjčar vratiti u Premier ligu, je li Ivan Rakitić spreman šarm Seville zamijeniti milijuna iz Rusije, što će kazati Eduardo, Strinić... u Dinamu su nas otrijeznili od ideje o stvaranju megamomčadi i sada već dva vikenda zaredom ne možemo dočekati utakmicu Crno-plavih ne bismo li vidjeli kako se u Serie A snalazi jedan od najperspektivnijih mladića u Hrvata.

“Bomba Kovačić” po drugi put zaredom gurnula je naše u žarište europskih medija. Ljeto je pripalo Luki Modriću, a kako izvori HNL-a ne presušuju već nakon šest mjeseci lansirali smo novo čudo u međunarodnu orbitu.

Mateo Kovačić nije ni jednom igrao za A-reprezentaciju, tako je grah pao. Još prvu izborničku akciju Igora Štimca morao je otkazati zbog ozljede, Južno Koreju preskočio je da bi se što bolje adaptirao na zahtjeve trenera Andree Stramaccionija, ali on je predestiniran da bude budućnost Vatrenih.

Petorica stalnih na Štimčevoj listi pronašli su u protekli mjesec dana nove adrese. Ivan Perišić nije se više htio zadovoljavati ulogom drugoplanca u Borussiji Dortmund pa je za dokazivanje odabrao Wolfsburg, Domagoj Vida pridružio se Vukojeviću i Kranjčaru u Kijevu, Josipu Radoševiću bila je dovoljna izbornikova pažnja da ga uoči Napoli, a Gordon Schildenfeld će u PAOK-u tražiti ostanak u užem nacionalnom krugu, nakon što je u moskovskom Dinamu potpuno “izvisio” u shemama rumunjskog trenera Dana Petrescua.

Kovačić, Perišić i Vida, to su transferi. Radošević, Pavlović, Bubnjić (Udinese od ljeta)... to je istina o posljedici ulaska u EU - egzodusu talenata. Makar u današnje doba klubovima i taj novac (Hajduk, Zagreb, Belupo) jako mnogo vrijedi .

MATEO KOVAČIĆ

Veznjak koji ima tek 18 godina prešao je iz Dinama u Inter za 11 milijuna eura, plus bonusi do četiri milijuna eura.

IVAN PERIŠIĆ

Reprezentativni veznjak otišao je za 7,5 milijuna eura iz Borussije Dortmund u Wolfsburg.

DOMAGOJ VIDA

U transferu vrijednom 5 milijuna eura zagrebački Dinamo zamijenio je za Dynamo iz Kijeva.

JOSIP RADOŠEVIĆ

Za 3 milijuna eura napustio je Poljud i otišao na posudbu u Napoli, transfer će u potpunosti biti realiziran tek na ljeto.

GORDON SCHILDENFELD

Igrač Dinama iz Moskve otišao je u grčki PAOK na posudbu do ljeta, s mogućnošću ostanka u Solunu.

MATEO PAVLOVIĆ

Stoper koji je ponikao u Zagrebu otišao je u Werder iz Bremena za 1,5 milijuna eura, potpisao je na 3,5 godine.

DANIJEL PRANJIĆ

Negdašnji Vatreni stigao je u španjolsku Celtu na posudbu iz lisabonskog Sportinga.

IVAN VARGIĆ

Vratar Osijeka zajedno s Jugovićem otišao je u Rijeku za neslužbeno 200.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:55