NEZAMISLIVA KOALICIJA

HNS UJEDINIO NAVIJAČE Torcidaši kupili ulaznice Boysima za utakmicu u Parku mladeži!

Boysi su šutjeli sve do 28. minute, tek tada su se oglasili s uobičajenim asortimanom uvreda upućenih Zdravku Mamiću
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Početak utakmice protekao je u novinarskom istraživanju istočne tribine u Parku mladeži gdje su smješteni najžešći navijači Splita, popularni Crveni đavoli, ali nisu oni bili meta novinarske potrage nego Bad Blue Boysi. Najprije se pokušavalo ustanoviti gdje su čuvena osmorica s vaučerima . Naime, nije ih bilo na praznom južnom sektoru koji se uvijek ostavlja za gostujuće navijače.

Onda se, iz minute u minutu, počeo popunjavati istočni dio stadiona. Bilo je jasno da se radi o navijačima Dinama, međutim, nitko od njih nije imao na sebi obilježja kojima bi istakao pripadnost zagrebačkom klubu. Prije utakmice govorkalo se da je Torcida kupila Bad Blue Boysima ulaznice, oko 150, te se sa zanimanjem iščekivalo hoće li se doista ukazati na stadionu.

Jake policijske snage i redarska služba lako je detektirala gostujuće navijače, okružila ih je štiteći njih, ali i ostale gledatelje. Nikada ne znaš kakvo se zlo može izroditi. Boysi su šutjeli sve do 28. minute, tek tada su se oglasili s uobičajenim asortimanom uvreda upućenih Zdravku Mamiću i Hrvatskom nogometnom savezu. Ta skandiranja su nagrađena pljeskom "objektivne" splitske publike. Očito je da je po srijedi nezamisliva koalicija, navijači najvećih rivala ujedinili su se u ratu protiv zajedničkog neprijatelja. Kome drago, kome krivo, ali tako je kako je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:05