PETRIĆEV GAZDA

HSV-ov predsjednik: Nismo više mogli nastaviti suradnju s Labbadijom

Hamburg SV's coach Bruno Labbadia (R), assistant coach Eddy Soezer and Mladen Petric (L) smile following their victory over Rapid Vienna in their Europa League soccer match in Hamburg December 2, 2009. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY SPORT SOCCER)
 Reuters

Predsjednik nogometnog Bundesligaša Hamburga Bernd Hoffmann objasnio je na klupskoj internet-stranici razloge smjene trenera Brune Labbadije.

- U klubu smo pobliže analizirali situaciju i odlučili da više ovako ne možemo nastaviti. Naše posljednje izvedbe protiv Mainza, Fulhama i Hoffenheima ostavile su dojam da se nešto unutar kluba mora promijeniti kako bi uzvratnu utakmicu s Fulhamom u četvrtak dočekali spremni i plasirali se u finale Europa lige. Odluka o smjeni Brune Labbadije vrlo je teška jer je trener bio vrlo predan i od prvog do posljednjeg dana posvećen radu u klubu. Ali, uvjereni smo da Ricaro Moniz može pozitivno utjecati na momčad do kraja sezone – rekao je između ostalog Hoffmann.

Smjena trenera u klubu Mladena Petrića dolazi dan nakon teškog poraza u 32. kolu Bundeslige kod Hoffenheima (5-1), kao i tri dana uoči uzvratnog polufinalnog dvoboja Europa lige protiv Fulhama na Craven Cottageu (prva utakmica je završila 0-0).

Labbadia je HSV preuzeo prošlog ljeta, a njegov će nasljednik do kraja sezone biti nizozemski mu pomoćnik Ricardo Moniz.

Dva kola uoči kraja sezone HSV je tek sedmi na bundesligaškoj ljestvici, a u drugom dijelu sezone pobijedio je u tek četiri od ukupno 15 odigranih utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:54