UDARNA IGLA HSV-a

Petrić: Možemo živjeti sa 0-0, što uopće nije loše

Hamburg's Croatian striker Mladen Petric and Fulham's Hungarian midfielder Zoltan Gera react after the first leg UEFA Europa League semi-final football match Hamburg SV vs Fulham FC in the northern German city of Hamburg on April 22, 2010. The match ended with a 0-0 draw. AFP PHOTO DDP / DAVID HECKER GERMANY OUT
 AFP

Mladen Petrić, ponajveća uzdanica nogometaša HSV-a, nije bio previše nezadovoljan prvom utakmicom polufinala Europa lige u kojoj je njegova momčad odigrala 0-0 s Fulhamom.

Trener HSV-a Bruno Labbadia možda i nije planirao koristiti Petrića u prvom dvoboju protiv Fulhama na Nordbank Areni, budući da hrvatski reprezentativac zbog napuknuća mišića u području aduktora nije bio potpuno spreman. No, s obzirom na nemoć HSV-a u napadu, Labbadia je gurnuo Petrića u vatru u 72. minuti, a ovaj je u završnici dva puta zaprijetio. Jednom je tukao jako dobro iz dosta teške pozicije, ali je vratar Fulhama, 37-godišnji Australac Mark Schwarzer, bio na visini zadatka, baš kao i tijekom cijelog dvoboja. Doduše, previše posla i nije imao s obzirom na prilično jalove napade domaće momčadi.

- Možemo živjeti s rezultatom 0-0, koji uopće nije tako loš. Naravno da bismo bili puno sretniji s pobjedom, ali ima i gorih rezultata od ovoga. Fulham će pred svojim navijačima u Londonu morati biti puno ambiciozniji u napadu. To će nama otvoriti više prostora u napadu, sigurno ćemo imati prilika. Ako zabijemo jedan gol, oni moraju postići dva. Prema tome, ako pametno iskoristimo naše šanse u uzvratu, možemo ostvariti svoj san i plasirati se u finale – izjavio je Petrić.

Slično razmišljanje ponudio je i trener Bruno Labbadia.

- Bilo je očito da smo željeli zabiti gol, nije da nismo imali prilika, ali nismo iskoristili niti jednu od njih. No, možemo i ovaj rezultat tretirati kao prihvatljiv. Englezi su se postavili vrlo zatvoreno na terenu, pa smo morali jako paziti na njihove kontranapade. U Londonu bi nam čak možda moglo biti i lakše nego u ovoj utakmici. Bit će to vrlo neizvjestan dvoboj, ali ja vjerujem u svoju momčad.

Europa liga, polufinale, prva utakmica:

Atletico Madrid - Liverpool 1-0 (Forlan 9)

HSV – Fulham 0-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:07