KAPETAN VATRENIH

HUMANITARAC SRNA Donirao preko 300 tisuća kuna bolnicama u Splitu i Zagrebu

 Tom Dubravec / CROPIX

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna uručio je danas u ime ukrajinske momčadi Šahtara Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj donaciju u vrijednosti 210.000 kuna, koja će biti iskorištena za kupnju uređaja za urološku endoskopiju u djece.

Zoran Bahtijarević s Odjela za dječju urologiju istaknuo je da se radi o novom, sofisticiranom uređaju koji omogućuje endoskopsku dijagnostiku i minimalno invazivne zahvate za oko 500 djece godišnje. Najviše, oko 300 njih su urološke dijagnostike, a uređaj se ujedno koristi i za uho, grlo, nos zahvate, na gastroenterološkom traktu i za brojne druge zahvate.

Bahtijarević je naglasio kako pomoću uređaja zahvati kraće traju, a djeca se brže oporavljaju i odlaze kući.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna izrazio je uvjerenje da će ovaj uređaj omogućiti kvalitetniji i bolji život djece te naglasio da se radi o početku humanitarnog rada Šahtara u Hrvatskoj te da to nije zadnja akcija.

Od ukupnog iznosa, 135.000 kuna darovali su igrači Šahtara, a 65.000 Pliva.

Ranije ovoga dana Srna je uručio aparate in-situ i bronhoskop kao donaciju svog kluba i svoju osobnu vrijednu oko 130 tisuća kn pedijatrijskom odjelu KBC Split. U ime bolnice donaciju je primio dr. prof. Marijan Saraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:34