NIKAD SLABIJI HAJDUK

IGOR TUDOR ISKREN 'Kvaliteta je došla do izražaja... To boli, ali to je realnost!'

Dinamo je bilo bolji, zasluženo pobijedio. Mi slabi, loši... - rekao je trener Hajduka
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ne pamti se slabiji Hajduk u odnosu na Dinamo, trener Bijelih Igor Tudor to je priznao, a ovaj derbi bit će upamćen prije svega po incidentima u loži, pravom okršaju i provokacijama Zdravka Mamića prema splitskoj publici, pokazivanju bosanskog grba i srednjeg prsta, sve uokolo svečane lože i konačno sukoba s nekadašnjim igračem Hajduka Ivom Begom, čovjekom od 77 godina. Za svaku osudu.

O nogometu, sve je – na žalost "bijelih" – bilo jednosmjerno. U pravcu Dinama. Od prve do baš posljednje sekunde.

Igor Tudor, trener Hajduka, rekao je:

- Sve u svemu jedna utakmica ...onako, ništa posebno. Dinamo je bilo bolji, zasluženo pobijedio. Mi slabi, loši. Ali ja nemam što zamjeriti igračima, želja je bila, htijenje je bilo, ali Dinamo je bio brži u duelima, snažniji i dominirali su. Prvo poluvrijeme više, drugo manje i to je to.

Jesu li se vaš igrači prepali derbija?

- Ne, ne, ne... Dinamo je bolji, agresivniji. Dolazi do izražaja kvaliteta Dinama. To boli, jako to boli, ali to je realnost.

Što vam mijenja ovaj rezultat?

- Apsolutno ništa. Nova utakmica je u petak (Zadar op. a.). Idemo dalje. Istina je da je Dinamo na većem nivou nego što je bio u prvom dijelu prvenstva.

Prvenstvo je riješeno, možete li reći štogod o ciljevima Hajduka, na primjer da vam slijedi period od dva mjeseca borbe za drugo mjesto i možda mirnog rada u smislu napretka u igri?

- Nisam nikad govorio o ciljevima. Želim samo da budemo dobri, bolji. Iz dana u dan. A onda rezultati dođu kao posljedica takvog rada. Danas je Dinamo bio bolji.

Zašto je udaljen Jurica Vučko s klupe?

- S ljubaznom primjedbom se obratio sucu Ljubičiću, nikakve psovke ni napada nije bilo, sudac je mislio da je to dovoljno da ga udalji... - rekao je Tudor.

Pretpostavljamo da se Vučko podigao s klupe, a to je dovoljno za udaljavanje, jer samo jedan s klupe smije biti na nogama i to u pravilu bude trener. Vučko je pomislio da u tom času Tudor sjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:09