POSLASTICA U STANOVIMA

IGOR TUDOR PROTIV UČITELJA ĆIRE 'Nisam siguran da ću poput njega sjediti na klupi u 80. godini'

Meni je pomalo čudno naći se u toj poziciji da stojim nasuprot njega - priznaje Tudor

Zanimljiva je priča svaki put kad Hajduk gostuje u Stanovima. “Dalmatinski derbi” Zadra i Hajduka ovaj put je garniran sudarom učitelja i učenika, Ćiro Blažević dočekuje Igora Tudora.

Tudor ima samo najljepše riječi o Blaževiću koji ga je vodio u reprezentaciji i priuštio mu najljepše iskustvo igračke karijere kad ga je kao 20-godišnjaka poveo na Mundijal u Francusku 1998. da bude član brončane generacije “vatrenih”.

“Što mogu reći o Ćiri Blaževiću nego sve najbolje. On je sigurno jedan od najvećih trenera s ovih prostora i meni je pomalo čudno naći se u toj poziciji da stojim nasuprot njega. Bit će neobičan osjećaj igrati protiv takve trenerske legende”, kaže Tudor.

Strast koja ne pušta

Ćiro je trenerska legenda koja u 80. godini ima težak izazov da spasi Zadar od ispadanja iz Lige. Vidi li sebe Tudor sa 80 godina na trenerskoj klupi?

“Ne mogu to reći. Teško mi se dobaciti tako daleko, ali Ćiro Blažević je dokaz da se radi o strasti koja uđe u čovjeka i ne napušta ga tako lako. Ćiro pokazuje da se može biti dobar i u tim godinama.”

Ćiro je krenuo dobro, ali sad je opet u negativnoj seriji, izgubio je četiri utakmice zaredom. Hajduk pak nije izgubio utakmicu u zadnja dva mjeseca.

“Ne vodim puno računa o statistici niti to analiziram. Bavim se time da moja momčad što bolje igra. Ovaj prolaz protiv Novigrada daje nam pozitivan impuls iako se može shvatiti da je to bilo samo odrađivanje posla, ali takve su utakmice u pravilu najteže.”

Uvijek su napaljeni

Zadrani će biti napaljeni jer su u situaciji su da spašavaju goli život.

“Uvijek je tako kad dolazi Hajduk, ne treba dodatni motiv za mobilizaciju. Što se nas tiče, stalno ističem da moramo biti na maksimumo angažmana da bismo pobijedili. To je jedini način bez obzira na protivnika.”

Bez Maglice i Malokua

Tudor kaže da ga ne bi zadovoljio remi i bod iz Stanova nego samo pobjeda. Što se tiče igračkog kadra, sigurno je da trener “bijelih” ne može računati na Maglicu i Malokua koji su ozlijeđeni. Neki su se igrači oporavili, ali Tudor neće riskirati da stavi tri-četiri friška oporavljenika u početni sastav. Izgledno je da se vraća Tino Sušić, on je jako važan u igri Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:40