LOKOSI BEZ NADE

IVKOVIĆ PRIZNAO 'Nijedan igrač Lokomotive trenutno ne može ni prismrditi Dinamu!'

'Rekao sam svojim igračima da bih si ja na njihovom mjestu odrezao i ruke i noge kad bih vidio tko igra u Dinamu, a oni ne mogu' - dodao je trener Lokosa
 Tomislav Krišto / CROPIX

Svaki sraz Dinama i Lokomotive nosi isto pitanje. Je li to taj povijesni dvoboj u kojem će sestra svojem bratu oteti neki bod? Jednom će se dogoditi, mora i po zakonu velikih brojeva, pa hoćemo li baš danas na Maksimiru vidjeti neki drugačiji ishod? Tomislav Ivković problem je potražio u svojem dvorištu i pokušao uoči tog "meča" dodatno motivirati svoje igrače.

- Otkad sam ja trener ovoga kluba, možda smo samo jednom pokazali da se možemo ravnopravno nositi s Dinamom. Nijedan igrač Lokomotive ne može ovog trenutka ni "prismrditi" Dinamu! Ma, rekao sam im da bih si ja na njihovom mjestu odrezao i ruke i noge kad bih vidio tko igra u Dinamu, a oni ne mogu! Dobro, to je, naravno, odluka Dinama, ali zapravo su ti igrači koji pretendiraju na Dinamo glavni krivci. Teren je jedino mjerilo, a mi si ne smijemo dopustiti da, kao protiv Hajduka, napravimo pet prekršaja u prvom poluvremenu! Želim 15 faulova, uklizavanje, želim igrače koji će gristi i pokazati kvalitetu za Dinamo. Tko želi u Dinamo, to mora predočiti na travnjaku - odmah je "u glavu" krenuo Ivković, koji je svjestan da Dinamo u Maksimiru rijetko gubi utakmice.

- Od 2005. su, mislim, izgubili samo pet puta. Dakle ne mogu reći da ćemo ih dobiti i da je to jednostavno. Ali ja želim da frcaju iskre. Moji igrači moraju znati da će ih više cijeniti ako se pokažu protiv Dinama.

Potvrdio je trener Lokosa da će, unatoč lošim reakcijama protiv Hajduka, na vratima ostati Oliver Zelenika.

- On mora sam raščistiti neke stvari sam sa sobom, znam da mu nije lako, ali mora doći u optimalno stanje. Sve je na njemu, a moje povjerenje ima, rekao sam mu da ga neću micati s gola zbog prve krive intervencije, dobit će kontinuitet.

STRELICE NA JOZAKA

Dinamo je uvijek tema oko koje ima svoje mišljenje. Kakvi su Modri ovog proljeća?

- Slažem se sa svime što je u zadnje rekao Zoran Mamić. Baš sa svime! Nije moje da govorim o Dinamu, ali... Pokazali su Modri u Rijeci koliko su moćni, pogotovo ulaskom Brozovića, počeli su preokret, Halilović je odigrao odlično. Tu je razlika između Dinama i ostalih, individualna kvaliteta i ogromno samopouzdanje. Kod 0:2 igrali su bez opterećenja, okrenuli rezultat. Raduje me što su glavni igrači domaći igrači, Antolić, Brozović, Ademi, Halilović..., volio bih i da ih imamo više, da ih je barem sedam u prvih 11. Tek tada možemo biti zadovoljni.

Rekao je za Dinamo "mi"?

- Da, pa ja sam dinamovac, to se zna. Zato ću i biti posebno sretan ako u nedjelju uspijem pobijediti.

Za kraj smo ostavili Alena Halilovića. Ivković ga je nakon jesenskog derbija pokušao obraniti, istaknuo da ne zaslužuje zvižduke Maksimira.

- Ja sam iza njega stao, što neki koji su s njim radili nisu napravili. Što reći, svi znamo da je odličan, sad je na njemu da to pokaže i u Barceloni. A kad se sjetim da su neki stručnjaci govorili kako od njega nikad neće biti ništa, da nema pojma. Kao što su govorili da će svih 18 iz jedne generacije biti igrači za Dinamo, a ta je generacija s Radnikom ispala u treću ligu. Da nije bilo Šikića, Halilović bi odavno pakirao kofere i ne bi više bio tu. Kako je moguće tako različito gledište u nogometu, to mi nije jasno - bocnuo je opet Ivković Dinamo.

Čini se da je ovog puta strelica otišla prema Romeu Jozaku, bivšem šefu škole. Što se trenera tiče, iskre frcaju, mogu li i igrači odgovoriti slično na terenu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:23