TALIJANI U OFENZIVI

IZ SPLITA SVI PUTEVI VODE U RIM Roma nudi pet milijuna eura za Strinića, žele i Nikolu Vlašića!

Nikola Vlašić novi je biser u momčadi Hajduka. O njemu se sve zna, brat je atletske šampionke Blanke Vlašić i proizvod oca i trenera Joška
 getty images

Tin Jedvaj nedavno je otišao u Leverkusen, ali to ne znači da Roma neće imati nijednog Hrvata u svojim redovima sljedeće sezone. Možda čak i dvojicu, ako se ostvare najave sa "mercata" koje svjedoče da je klub iz Rima zainteresiran za Ivana Strinića, ali i za Hajdukova wunderkida Nikolu Vlašića.

Talijanski izvor tvrde da je Roma spremna ponuditi ukrajinskom Dnjipru oko pet milijuna eura za Strinića koji ima ugovor u Ukrajini do ljeta 2015. godine.

Ali zbog neizvjesne situacije u Ukrajini, Strinić - koji je morao propustiti Mundijal zbog ozljede - već neko vrijeme razmišlja o promjeni sredine. Nakon tri i pol godine provedene u Ukrajini, Italija nudi dobru perspektivu.

Inače Strinića je Hajduk prodao u Dnjipro u zimu 2011. godine za 4,5 milijuna eura što je bio veliki posao posebno jer je u isto vrijeme transfer u ruski Lokomotiv napravio i Senijad Ibričića za pet milijuna eura.

U godini kad je klub slavio stoti rođendan Hajduk je samo od prodaje dva igrača inkasirao skoro deset milijuna eura. Ali to je bilo vrijeme koje će se teško vratiti...

Nikola Vlašić novi je biser u momčadi Hajduka. O njemu se sve zna, brat je atletske šampionke Blanke Vlašić i proizvod oca i trenera Joška. 16-godišnji Vlašić već je na radaru brojnih europskih klubova, a posebno nakon što je Englezima zabio na jednog prijateljskoj turneji.

Vlašić je upravo s Hajdukom na pripremama u Sloveniji. To su njegove prve seniorske pripreme. Trener Igor Tudor planira mu pružiti šansu, njemu i njegovom vršnjaku Andriji Baliću, to su dvojica kadeta koji bi trebali izboriti status prvotimca.

Vijest da je Roma zainteresirana za Vlašića nije neočekivana, ali teško da će se ta priča realizirati ako će Vlašić dobiti šansu u Hajduku.

Joško Vlašić koji brine o nogometnom razvoju svog sina često zna reći da Nikola nigdje ne treba žuriti i da Hajduk u njemu ima potencijal da kroz koju godinu napravi rekordni transfer. Dotad se želi afirmirati u dresu Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:34