NE ŽELI HAJDUK

Jako Andabak: Više nikada u svom životu neću kupiti ni jednu dionicu Hajduka!

Ovo je odluka većinskog vlasnika, a ulaziti u tu priču koja me toliko opterećuje nema potrebe i smisla - kazao je Andabak
Split, 290810.Stadion Park mladezi.Nogometna utakmica sestog kola Prve HNL izmedju NK Split - NK Hajduk.Na slici: Dionicar Hajduka Jako Andabak i Igor Stimac.Foto: Paun Paunovic / Cropix
 Paun Paunovic / CROPIX

Član Hajdukovog Nadzornog odbora i 'najveći mali dioničar' kluba s Poljuda Jako Andabak odgovorio je sinoć u Dnevniku 3 HRT-a na objede splitskog gradonačelnika Željka Keruma upućene na njegov račun te najavio kako u Hajduk više neće uložiti ni kune.

Kerum je Andabaka tijekom turbulentnog dana između ostalog javno nazvao kamatarom koji je na posuđivani novac Hajduku uzimao sedam posto kamata, te da je zapravo na mala vrata bez velikih ulaganja želio preuzeti klub postavljanjem svog čovjeka Marina Brbića na mjesto predsjednika, a što je gradonačelnik minirao pritom se navodno verbalno sukobivši s Brbićem na Poljudu.

Nakon ovih Kerumovih optužbi i poziva poznatom poduzetniku da kada već želi preuzeti klub pošalje pismo namjere o kupnji većinskog paketa dionica uvrijeđeni Andabak je javno poručio.

- Uopće ne želim preuzeti klub. Definitivno nikada više u svom životu neću kupiti ni jednu dionicu Hajduka - kazao je otvoreno evidentno razočarani Andabak koji je u preoblikovanju Hajduka kupio dionica u iznosu od 15 milijuna kuna.

Razlozi za takvu odluku su čini se sasvim jasni.

- Ovo je odluka većinskog vlasnika, a ulaziti u tu priču koja me toliko opterećuje nema potrebe i smisla - kazao je Andabak koji je u posljednje vrijeme često Hajduku uslijed neimaštine uskakao pozajmicama kada je hitno trebalo plaćati igračima plaće kako ne bi dobili slobodne papire putem arbitraže, plaćati odlazak na pripreme, pa i odštete za neke igrače za što je posljednji primjer angažman Antona Maglice iz Osijeka.

Na upit voditelja emisije hoće li možda i prodati svoje dionice Andabak je dao intrigantan i neodređen odgovor.

- Oko toga razmišljam što napraviti - ostavio je Andabak tu opciju otvorenom.

A uoči sutrašnje utakmice protiv Skonta, tajnik Torcide Stipe Lekić za Dalmacijanews je kazao:

- Sve što se danas događalo treba nas ujediniti. Pozivam sve navijače Hajduka da dođu na utakmicu i pruže podršku našoj mladoj momčadi, našoj dici. Ovo je novi početak, treba biti strpljiv za dobro kluba. Atmosferom na stadionu moramo Hajduka dovesti do pobjede! Na sastanku uže jezgre Torcide večeras odlučeno je da ćemo represivno djelovati na tribini prema onim pojedincima koji budu bacali baklje u teren!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:14