ŠOKIRAN OTKAZOM

JARNI O SMJENI U SARAJEVU 'Imao sam najbolje igrače, ali nismo mogli ništa zabiti...'

 Srećko Niketić / Cropix

Robert Jarni više nije trener Sarajeva. Nakon samo devet službenih utakmica na kormilu momčadi s Koševa, od čega tek šest u Premijer ligi, prvenstveni 0:0 remi u Prijedoru kod Rudara stajao je posla bivšeg igrača i trenera Hajduka. Taj remi ostavio je Sarajevo na četiri boda zaostatka za liderom Zrinjskim i prvim pratiteljem Željezničarem.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i bivši trener Hajduka i Istre 1961 momčad Sarajeva preuzeo je početkom prosinca u prvenstvenoj pauzi. Sarajevo je s velikim ambicijama krenulo u nastavak prvenstva nakon što je u klub ušao malezijski bogataš Vincent Tan.

U klub koji je u nastavak sezone ušao s druge pozicije stigla su i igračka pojačanja, nesuđeni igrač Hajduka Mato Jajalo, iz Chelseaja na posudbu i hrvatski vratar Matej Delač... Snivala se titula prvaka, pa je Jarni nakon dvije pobjede, tri neodlučena ishoda i jednog poraza u šest prvenstvenih susreta smijenjen. Iako je preko najvećeg rivala Željezničara izborio plasman u polufinale kupa (prvi susret Sarajevo - Zrinjski 0:0), Jarnija su mjesta na klupi stajala čak četiri uzastopna 0:0 remija u prvenstvu i kupu. Glavni problem bila je realizacija, u devet utakmica njegova je momčad zabila tek šest pogodaka.

U ponedjeljak navečer Jarnija je o smjeni obavijestio sportski direktor Abdulah Ibraković.

- Sarajevo ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uvjete za ostvarivanje rezultata. Obavio sam razgovor sa Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović - rekao je Ibraković za službenu stranicu kluba.

Nakon što je jučer dogovoren rastanak Jarni je priznao kako nije očekivao ovakvu odluku čelnika.

- Definitivno me ovo iznenadilo - priznao je Jarni.

- Istina je da je momčad Sarajeva imala dva lica, na domaćem terenu smo igrali goropadno, stvarali brojne prilike, ali nismo uspijevali zabiti. U gostima je to bilo neko drugo meni neshvatljivo Sarajevo, suzdržano, neprepoznatljivo. Igračima nemam što zamjeriti, izuzev slabe realizacije, dali su sve od sebe. Imali smo pet-šest novih igrača u odnosu na prvi dio sezone oni su se dovoljno brzo uklopili, ali gol nas jednostavno nije htio.

Nedostajala je realizacija i strpljenje.

- Ne može se titula osvojiti od danas do sutra, u sportu treba vremena da se dođe do cilja. Za usporedbu Sarajevo od 2007. nije igralo u polufinalu kupa, a sada imamo dobre izglede za finale - kazao je Jarni. U prvenstvu je ostalo još pet kola, a Sarajevo još igra i sa Željezničarem na Grbavici.

- Uvjeren sam da je presudna bila utakmica drugog kola nastavka prvenstva protiv Olimpica na našem terenu. Završilo je 1:1, a bili smo mnogo bolji, promašili smo brojne šanse. Da smo tada pobijedili momčad bi se digla, dobila na samopouzdanju.

Jarni je platio zbog velikih ambicija kluba. Otkad je Tan ušao u klub svi su već vidjeli Sarajevo prvakom. Je li bilo pritiska i s te strane?

- Da je bilo više strpljenja ljudi iz kluba stigao bi i rezultat. Tan? Nisam čovjeka ni upoznao.

Jarnijev nasljednik trebao bi biti iskusni Ljupko Petrović (osvajač Kupa prvaka s Crvenom zvezdom 1991.) koji će po svemu preuzeti momčad, a među kandidatima za trenera su bili i Meho Kodro, Faruk Hadžibegić, Krunoslav Jurčić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:14