VRIJEĐAO CLATTENBURGA

John Obi Mikel dobio tri utakmice kazne!

Clattenburg je optužen da je u susretu Chelseaja i Manchester Uniteda (2-3) igranog 28. listopada Mikela nazvao "majmunom"

Nigerijski nogometaš Chelseaja John Obi Mikel kažnjen je s tri utakmice suspenzije zbog svoje uloge u skandalu koji je izbio oko navodnog rasističkog vrijeđanja suca Marka Clattenburga...

Podsjetimo, Clattenburg je optužen da je u premierligaškom susretu Chelseaja i Manchester Uniteda (2-3) igranog 28. listopada igrača "bluza" Mikela nazvao "majmunom". Incident je privukao veliku medijsku pozornost i pokrenute su istrage. Najprije je Metropolitanska policija zbog nedostatka dokaza odbacila optužbe protiv ovog suca, a potom je isto učinio i Engleski nogometni savez (FA).

Po završetku spomenute utakmice Chelseajev je veznjak upao u sudačku svlačionicu i suočio se sa Clattenburgom oko navodnog rasističkog incidenta. Mikel je kasnije priznao da je pritom koristio "prijeteći i vrijeđajući riječnik", zbog čega je kažnjen i novčano sa 60.000 funti.

Istražna komisija FA-a ocijenila je da je u vrijeme incidenta Mikel iskreno vjerovao da ga je Clattenburg uvrijedio na rasnoj osnovi. Upravo je ta olakotna okolnost spasila Nigerijca od dobivanja teže kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:45