NAJSKUPLJI BRINE SVE

Jurčić: Mandžo mora posložiti stvari u glavi

Trener Dinama stao je u obranu svog napadača, ali mu je između redaka spočitnuo na količini ‘ulaganja u sebe’
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Golgeterski post Marija Mandžukića ušao je u treći mjesec. Posljednji puta pogotku se radovao početkom listopada kada je u Maksimiru zabio Varteksu. U međuvremenu je bio i ozlijeđen. Rame nosi neopisivu bol u što smo uvjerili na izrazu njegova lica u Bruxellesu.

- Malo tko zna da igra pod blokadama. Jednu dobije prije utakmice, a drugu u poluvremenu - otkriti će Jurčić koji ima namjeru razgovarati sa svojim najboljim napadačem u svrhu da ga digne na psihološkom planu. Detalje tog razgovora otkrio je i na druženju s novinarima.

- Želim mu da posloži neke stvari u glavi. Mora shvatiti da samo ulaganjem u sebe, u svoje tjelo može oplemeniti veliki talent koji posjeduje. Mora više ulagati u proces treninga i prehrane jer samo na taj način može izdržati izazove ritma utakmica od svaka tri dana. Uostalom, sa što boljom igrom raste i mogućnost da se proda u bolji klub - logičan je zaključak Krune Jurčića koji unatoč nedostatku pogodaka nema zamjerki na partiju protiv Anderlechta.

- Ako će svaku igrati na razini utakmice u srijedu, ja ću biti zadovoljan. Znate, za napadače je svojstveno da naiđu razdoblja kada nema golova. To dođe i prođe. Bitno je da se trudi.

Nije tajna kako bi Mandžukić mogao dignuti sidro ove zime i napustiti Maksimir.

- Uvijek se bojim da bih mogao izgubiti kvalitetnog igrača, pa tako i Mandžukića - diplomatski je odgovor Jurčića čiju su momčad ponovno napale ozljede. Kovač je ponovno ‘osjetio’ leđa, nastup već spomenutog Mandžukića je krajnje upitan, a sasvim sigurno da u Čakovcu neće biti Sivonjića.

- Hematom mu pritišće živce i izaziva bol. Nije potrčao od treninga na kojem se ozlijedio.

U momčad se vraća Barbarić, čiji se izgled nakon puknuća obje arkade u razmaku od tri dana, najbolje može opisati scena iz filma “Rocky” kada je glavni akter izašao iz ringa s promijenjenim izgledom lica.

- Nadam se da će mu se do nedjelje otvoriti oko.

Teško je treneru Dinama motivirati igrače na HNL nakon blještavila Eurolige.

- Kraj je sezone. Karte su im već čekirane. Ipak, ako žele igrati na vrhunskoj razini, moraju se prilagođavati tempu.

Cilj u Čakovcu je jasan.

- Završiti sezonu s pobjedom u ‘opasnoj’ utakmici.

Opasnoj iz više razloga.

- Mentalno i fizički su se potrošili u Belgiji, a domaćin je neugodan na svome stadionu i silno motiviran. Gdje god dođe Dinamo, svi imaju praznik nogometa, a svjestan sam kako to Čeči zna posložiti.

Stranci djeluju umirujuće

Možda Dinamovi stranci ne znaju čitati novine, ali imaju sve informacije o njihovom sadržaju. I oni su saznali o navodnim transfer listama i isto tako navodnim rampama koje se spuštaju na uvoz.

- Dobio sma vrhunske profesionalce koji odrađuju posao maksimalno. Naravno da znaju sve što se piše, ali djeluju umirujuće jer su svjesni kako je klub stao iza njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 13:59