NIŠTA OD TRANSFERA

Jurčić: Mandžo ostaje s nama do ljeta

Vozač Mile Bilić odvest će Dinamo u Međugorje s Marijom Mandžukićem u autobusu
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - U Maksimiru su se očito pomirili s činjenicom kako će Mandžukić morati propustiti zimski vlak za inozemstvo. Izostanak kvalitetne ponude koja bi zadovoljila apetite Zdravka Mamića produžiti će tako njegov boravak i narednih šest mjeseci pod svodovima južne tribine stadiona u Maksimiru.

- Za mene je ta dvojba riješena. On je naš igrač i ostaje s nama - otkrio je Kruno Jurčić koji je u posljednje vrijeme prečesto tehnicirao s izrazom “čista glava” u kontekstu svog napadača.

- Radi dobro na treninzima, pristup je na razini i ako nastavi tako očekujem da će na ljeto kupci čekati u redovima za njega.

Dakle, i ta dvojba je “ad acta”. Što je s Papadopolusom? Nije tajna da još uvijek niže kilometre pod paskom Igora Cvitanovića.

- Koliko znam, ponovno se razgovaralo o njegovom statusu, ali ostali su na početnim položajima.

U prijevodu, Grk ne pristaje na otpremninu i uredno izvršava svoje obaveze, daleko od prve momčadi koja u ponedjeljak putuje u Međugorje. Vozač Mile Bilić u Hercegovinu će odvesti 27 nogometaša. Ne i Chagu.

- On će na posudbu u Pulu - referira Jurčić.

Trenirati će se dva puta tjedno, a tijekom 9 dana na rasporedu su i četiri utakmice.

- Dvije u Gabeli, a umjesto Drinovaca igrati ćemo sa Zrinjskim u Mostaru. Prije povratka idemo u Grude.

Dobra vijest stigla je iz zdravstvene službe koja isijava zadovoljstvom zbog stanja Igora Bišćana. Kapetan je izdržao sve napore uvodnog djela priprema, a u Međugorju će se uključiti u rad od prvoga dana. Dvojba i nema previše.

- Bilo bi zavaravanje kada bih rekao da su svi igrači u istoj poziciji. Definitivno da ima minulih zasluga, ali svima ću dati priliku da se nametnu. Pogotovo mlađim igračima.

Dinamo ne razmišlja o smanjenju ugovora



Maksimirski klub ima najmanje razloga za brigu u vremenima recesije. Rate unosnih transfera redovito stižu i održavaju proračun na visokoj razini. Nedostižnoj za ostatak konkurencije. Ipak, sponzora je sve manje i krenulo se u štednju.

- Dinamo je kao ozbiljan gospodarski subjekt proveo sve mjere štednje koje ne narušavaju radni proces - obavijestili su nas iz Maksimira. To znači da se nije diralo u ugovorne obaveze prema igračima. Ipak, one su manje za najmanje 400 tisuća eura. Naime, Butina je ovih dana priznao da je vlasnik smanjenog ugovora za 100 tisuća eura, a već smo pisali da je Cufre priključen prvoj momčadi tek nakon što je pristao na 300 tisuća eura manju godišnju gažu. Ostalih saznanja o smanjenju potraživanja igrača nemamo, što ne znači da nisu provedene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:58