ŽIVOT POD PRITISKOM

Jurčić: Ne bojim se za svoj položaj na klupi

Nogometaši hrvatskog prvaka Cibaliju moraju pobijediti jer bi nakon dva uzastopna poraza čak i remi s Vinkovčanima uznemirio i vodstvo kluba i navijače
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Pred nogometašima Dinama je tradicionalno najteži dio sezone - završetak jeseni čija bi kulminacija trebala biti posljednje kolo Europske lige 17. prosinca protiv Timisoare. Europski rezultat odredit će raspoloženje vodstva kluba kako prema nekim igračima, tako i prema radu stručnog stožera. Iako u Maksimiru prvenstvo drže već riješenim, neće biti svejedno kako će “plavi” proći sljedeće subote na Poljudu.

No, dotad momčad Krunoslava Jurčića vrebaju dvije potencijalno opasne mine: u nedjelju navečer (20.15) TV derbi protiv drugoplasirane Cibalije, a u srijedu Kup-gostovanje kod Vinogradara u Mladini. Na izravno pitanje boji li se za svoju sudbinu, terner ‘plavih’ odgovara:

- Ne bojim se! Kada bih tako shvaćao svoj posao, ne bih se njime bavio.

Jurčić pod tim podrazumijeva dramatiziranje i preispitivanje nakon svakog poraza, kao i preuveličavanje pobjeda. Oscilacije u medijskom tretmanu, kao posljedica onih na terenu.

- Ja sam nakon dugo vremena prvi trener Dinama koji je momčad preuzeo na 2. mjestu u ligi i momčad bez ijednog standardnog reprezentativca neke zemlje. U tom svjetlu gledam na situaciju u kojoj sam danas. Malo bi se europskih momčadi vratilo nakon 0-1 u prvoj minuti na Amsterdam Areni, a mi smo izgubili samo 1-2.

Europska sezona nije izgubljena, ali mnoge zabrinjava dojam koji momčad ostavlja.

- U igri je još devet bodova, a imamo i dvije utakmice kod kuće. Dakle, u vrlo dobrom smo položaju za osvajanje europskih bodova. Šteta samo što Badelj zbog kartona neće moći igrati s Ajaxom.

Jurčić u sljedećim utakmicama neće “uigravati postavu za Ajax” bez njega.

- Svaka utakmica je priča za sebe, a čekaju nas tri utakmice do Ajaxa. Iako smo u Amsterdamu izgubili, igrači su se jako potrošili i u ova dva dana imali smo relaksirajuće treninge kako bi bili što odmorniji za Cibliju. Bit će tri-četiri promjene u odnosu na Amsterdam i ući će igrači koji mogu odgovoriti zatvorenoj formaciji Vinkovčana.

Na vrata se vraća Butina jer je Lončariću natečeno koljeno, iako prve snimke magnetskom rezonancom ne pokazuju bitnu ozljedu. Na klupi će biti mladi Dominik Picak. Problema sa skočnim zglobom ima Kovač umjesto kojega će ući Barbarić, a pretpostavljamo da će Tomečak zamijeniti Moralesa te Sivonjić ili Kramarić Papadopoulosa.

- Cibalia računa na naš umor. Navodim još jedan primjer: Badelj, koji je prošle sezone odigrao najviše utakmica za klub (50, nap. p.), u tri prvenstvene stanke odigrao je po dvije utakmice za mladu reprezentaciju. On jednostavno ne stigne niti predahnuti.

Uslijedio je povratak na temu oscilacija, što navijače najviše živcira:

- Momčad nam je polarizirana na jako mlade i jako iskusne igrače. Ne osciliraju svi jednako, primjerice mladi Lovren i Badelj čak i ponajmanje. Ali, razmislite, zašto ne osciliraju Dinamo Kijev, Arsenal ili Tottenham? Zato što su kupili našu najbolju supstancu. Općenito, veći i bogatiji od nas kupe igrače u najboljim godinama i tako riješe problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:54