DERBI U GRADSKOM VRTU

Jurčić: Teren me zabrinjava više nego Osijek

Trener nogometaša Dinama u subotu (20.15, HTV2) se vraća na stadion na kojem je prije godinu dana debitirao na klupi ‘plavih’ pobjedom od 2-0 ‘na mišiće’
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Subotnje gostovanje nogometaša Dinama u Osijeku (20.15, HTV2), zahvaljujući jednotjednoj odgodi proljetnog nastavka prvenstva, podudara se sa 366. danom Krunoslava Jurčića na klupi plavih, na kojoj je debitirao baš u Gradskom vrtu 8. ožujka 2009. i pobijedio 2-0.

UKLJUČITE SE U RASPRAVU O REGIONALNOJ LIGI

Tada se Jurčić, koji je postavljen za trenera 5. ožujka, dan nakon što je njegov prethodnik Marijan Vlak pobijedio u prvoj polufinalnoj utakmici domaćeg kupa u Kranjčevićevoj, u debiju bio opredijelio za takozvanu tvrdu momčad, s Vrdoljakom i Calellom u sredini, a Badeljem na klupi.

Do tri boda Dinamo je došao “na mišiće”: vodeći pogodak pao je iz jedanaesterca, a drugi i zadnji nakon prekida (korner). Uskoro je Osijek plavima zagorčao život, održavši nulu u Maksimiru u prvom kolu trećeg kruga natjecanja, no dokaz da Jurčićeva momčad ipak ima rješenja za osječku mladost bila je kolovoška pobjeda od 5-0 ostvarena u 4. kolu u Zaprešiću, gdje je Dinamo bio domaćin zbog izmjene travnjaka u Maksimiru.

- Tu utakmicu odigrali smo baš na visokoj razini, djelovali smo kako smo željeli i kontrolirali je od početka do kraja - prisjetio se Jurčić, čija je momčad četiri dana kasnije dokazala da je tada bila na vrhuncu forme, isprašivši u Maksimiru Hearts sa 4-0 i osiguravši skupinu Europske lige.

- Želio bih da ponovimo takvu igru i ostvarimo makar i minimalnu pobjedu.

Dinamov stručni stožer imao je špijuna na prošlotjednom gostovanju Osječana u Karlovcu, Jurčić je pogledao i DVD, otežavajuća okolnost jedino je prorijeđen kadar na treninzima u tjednu rezerviranom za A reprezentaciju i mlade reprezentacije.

- Ne volim tjedne kada je puno igrača odsutno, kad nemam kotrolu. Imamo i ozlijeđenih, nakon Doda stradao je Barbarić, ali čudesno se oporavio i u četvrtak već normalno trenirao. Odlučit ću u posljednji trenutak o njegovu nastupu - rekao je Jurčić.

O Kramariću ili Slepički umjesto Doda u napadu uz Mandžukića nije htio javno.

- Jednom od njih dvojice priopćio sam svoju odluku, ali neka to ostane naša mala tajna, neka i moj kolega Steinbrückner o nečemu razmišlja do utakmice - s osmijehom je dodao Jurčić, no po svemu sudeći, odlučit će se za budućnost, za mladog i gladnog, koji bi do oporavka brazilskog pojačanja mogao učvrstiti svoj položaj u prvih jedanaest: za Kramarića. Karlo Primorac, najsvježiji Osječanin koji je odnedavna u Maksimiru, bit će na klupi.

- Odlično nam je ozračje u momčadi, jedino što me zabrinjava da ne odigramo vrhunsku utakmicu u Osijeku je stanje terena u Gradskom vrtu. Mi gajimo nogomet koji teži nadigravanju i o kvaliteti travnjaka uvelike ovisi i naša izvedba - upozorio je Jurčić.

Tijekom konferencije za novinare Morales se javio iz Sao Paula, gdje sa suprugom čeka vezu za Zagreb, a prema redu letenja trebao bi stići u subotu u 14 sati. Čileanski vezist je sretan što mu je obitelj živa i zdrava, ali iz razumljivih razloga preskočit će Osijek.

S obzirom na sve to, postava za Gradski vrt vjerojatno je sljedeća (4-4-2): Butina - Vrsaljko, R. Kovač, Cufré, Ibáńez - Tomečak, Vrdoljak, Badelj, Sammir - Mandžukić, Kramarić.

Iz kluba još preko glasonoše Adolfa Kožula obavještavaju navijače da će svi s novim članskim iskaznicama, dakle onim za 2010. godinu, imati besplatan ulaz na Istok na sljedeću domaću utakmicu sa Zadrom, 13. ožujka, kao i za onu 24. kola, 10. travnja, protiv Lokomotive, koja je zamišljena kao revija Dinamove sadašnjosti i budućnosti.

Demantij NK Dinamo

Poštovani,

NK Dinamo Zagreb još jednom demantira netočne tvrdnje objavljene u Jutarnjem listu 4. ožujka na str. 41. u tekstu o Pedru Moralesu pod naslovom “Bez struje smo i vode, bez ičega…“ U tom je tekstu navedeno kako Morales živi na Ravnicama gdje mu je klub dao stan na korištenje.

NK Dinamo Zagreb ne posjeduje u svom vlasništvu niti jedan stan u zagrebačkom naselju Ravnice, niti u bilo kojem drugom kvartu grada Zagreba, te samim time nije u mogućnosti iznajmljivati stanove igračima kluba.

Istinitost navedenih podatka lako je provjerljiva u nadležnim tijelima Ministarstva financija Republike Hrvatske, kojima klub redovno dostavlja izvješća o kompletnom poslovanju, te o imovini koju posjeduje.

Lijepo Vas molimo da ubuduće ne objavljujete takve informacije budući da smo već ranije objavili demantij na istu temu.

Hvala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:55