ODLAZAK U TURSKU

Jurčić uoči priprema: Lončarića čekamo do ljeta

Turina je doveden samo kao pričuva Butini do ljeta jer Dinamova struka u sljedeću sezonu planira ući s oporavljenim Filipom Lončarićem kao prvim vratarom
Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Filip Loncaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Uoči odlaska na turski dio priprema za proljetnu sezonu (Belek, 31. siječnja do 14. veljače) trener nogometaša Dinama Krunoslav Jurčić je kao najljepšu vijest posebno naglasio povratak u trenažni proces Filipa Lončarića (23), programiranog prvog vratara “plavih” za sljedeću sezonu, koji se uspješno oporavlja od operacije koljena.

- Lončarić za 14 dana počinje s trčanjem. Čekat ćemo ga do ljeta za položaj prvog vratara, svojim obranama jesenas je to zaslužio, samo neka se uspješno oporavi - naglasio je Jurčić, koji u Tursku vodi 27 igrača, među kojima su tri čuvara mreže ( Butina, Turina, Vidaković).

Ozlijeđenih nema, posljednji oporavljenici Bišćan i Tomečak normalno treniraju i dobit će najmanje pola sata već u prvoj pripremnoj utakmici, 1. veljače s Hiroshimom.

- Naglasak će biti na uigravanju. Planiramo tri utakmice s puno izmjena i davanja prigode najmlađima, te dvije s udarnom momčadi, od kojih će generalka za nastavak prvenstva biti s poljskim Lechom 12. veljače.

Između Hiroshime i Lecha Dinamo će se ogledati s Clujom (4. veljače), Teplicama (7.) i Moskvom (10.). Kako većina dresova prve postave ima vlasnika, najotvorenija borba bit će za položaje desnog stražnjeg ( Etto, Tomečak, Vrsaljko) i drugog napadača ( Dodo, Slepička, Kramarić), no već se može naslutiti da će, primjerice, obrambeni red na proljeće svaku utakmicu biti u drugom sastavu, nema smisla da Bišćan i Kovač igraju stalno, dok će se Cufré i Ibáńez mijenjati ovisno o težini suparnika i potrebi za ofenzivnošću.

- Na proljeće će nam primaran biti natjecateljski dio. Želimo što prije matematički obraniti naslov, ravnamo se prema +6 bodova ispred Cibalije i Šibenika, a ne +11 ispred Hajduka - naglasio je Jurčić, a na upit slaže li već pomalo momčad za srpanj i kolovoz poručuje:

- Htio bih u nove europske kvalifikacije sa što većim fondom igrača s proljeća, a s eventualnom popunom kadra u ljetnom prijelaznom roku samo ako je neizbježna. U tom svjetlu sam i naglašavao da je bi mi bilo lakše da sam Vidu ili bilo kojeg igrača, ako već dolazi, dobio odmah, da nam se ne ponovi nečiji nagli ulazak u naš pogon kao prošlog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:10