STOJI REALNO NA NOGAMA

Jurčić: Žao mi je što smo izgubili, a pomoć Ajaxa nisam očekivao!

 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nogometašima Dinama nije uspio niti minimalni cilj u zadnjem kolu skupine A Europske lige, pobjeda za koeficijent. Timisoara je uzvratila “plavima” za onih 0-3 u Temišvaru, no Anderlecht je već u prvom poluvremenu u Amsterdamu ugasio svaku nadu hrvatskom prvaku u povoljan rasplet glede europskog proljeća, a sebe promovirao u pobjednika skupine, pogurnuvši Ajax na mjesto broj dva. “Kopljanici” su istrčali bez dvojice najboljih, Suareza i De Zeeuwa, koji su ušli tek u posljednjih deset minuta...

Dinamov trener Krunoslav Jurčić naglasio je da nije ni očekivao Ajaxov poklon u obliku pobjede protiv Belgijaca:

- Žao mi je samo što nismo pobijedili, povoljnom raspletu na drugoj strani nisam se ni nadao. Ne bih posebno objašnjavao zašto, Ajaxu ta utakmica jednostavno nije bila važna, a mi u ovom natjecanju otpočetka nismo imali ravnopravan tretman, Zašto bi se onda na kraju nešto promijenilo? - kazao je Jurčić.

Dinamo je, dakle, svoj europski put završio sa sva tri domaća poraza u skupini, od čega posljednja dva na praznom stadionu. Ukupno su u 12 utakmica ostvarene četiri pobjede, dva remija i šest poraza, no slaba je utjeha činjenica da su svi gosti u Maksimiru sustave i formacije prilagođavali Dinamu, čak i Ajax. Ipak, Jurčićeva je momčad osvojila rekordnih šest bodova u skupini, više nego u protekle dvije sezone, doduše i uz dvije utakmice više, s tom razlikom da ove u rosteru nije imala nijednog reprezentativca iz prvih 11.

- Najviše žalim za onim uzvratom sa Salzburgom, jer imao sam drugačije snove o ovoj jeseni. Bilo je lijepih trenutaka, Hearts doma, pa Temišvar i Bruxelles, pokazali smo da znamo igrati, svima smo u Maksimiru stvorili više prilika, čak i Ajaxu dok smo bili brojčano ravnopravni, pokazali smo da ovaj naš sustav funkcionira. Zadovoljan sam, a da smo osvojili devet bodova u skupini, bilo bi to čak fenomenalno, s obzirom na okolnosti - naglasio je Jurčić.

O samoj utakmici trener “plavih” objasnio je da je plan bio pritisak na početku i rani pogodak, a u drugom se dijelu išlo svjesno na rizik, koji je kažnjen.

- Opet nismo imali niti sreće, iako, pristalica sam teze da sreću treba isprovocirati.

Iako Jurčiću treba vjerovati kada kaže da nije znao kretanje rezultata iz Amsterdama, igrači su na poluvremenu saznali preko unaprijed dogovorenih veza, ali su se svejedno borili do kraja. Paradoksalno je što je jedini Dinamov domaći pogodak u skupini Sivonjiću “ukrao” Scutaru, zakucavši loptu u mrežu.

- Bilo bi dobro da u siječnju dovedemo pravog strijelca, no mnogo tu faktora utječe. Zasad nitko ne odlazi, sve očekujem na početku priprema 12. siječnja, osim ako se netko s klubom drukčije ne dogovori - zaključio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:33