SMIJEŠAN DEMANTIJ

Kako je Svaguša nedjelju posvetio Hajduku...

 Nikola Vilić / Cropix

Hajdukova press služba putem službenog klupskog portala opovrgla je da je odlazak predsjednika Joška Svaguše s juniorske utakmice Bijelih i Dinama bio povezan s uobičajenim skandiranjem Torcide. Istina je, Svaguša bi tako mogao otići sa svake Hajdukove utakmice kada mu pripadnici Torcide pogrdno uzvikuju, ali način na koji je složen demanti, najblaže je rečeno nespretan, da ne kažemo i smiješan. Polučio je suprotni učinak, jer i onaj tko nije bio sklon tezi kako je Svaguša napustio pomoćno igralište uslijed povika Torcide, pomislit će da je bio u krivu.

Svaguša je došao pogledati juniorski derbi i njegovo je pravo s utakmice otići kada to poželi, ali pritom nema smisla spominjati da je predsjednik učinio veliko djelo jer je u nedjeljno rano poslijepodne našao vremena doći na utakmicu pomlatka. To što Svaguša ima dva poduzeća s velikim brojem zaposlenih nije nikakvo opravdanje glede obveza u Hajduku niti mu zbog toga treba podizati medijski spomenik jer je i nedjeljom našao vremena za Hajduk.

Da nema vremena baviti se ozbiljnim i zahtjevnim poslom na Poljudu, Svaguša se ne bi ni prihvatio dužnosti predsjednika. Zato ne treba u demantiju glancati i laštiti predsjednikov lik i djelo kao u najboljoj maniri soc-realizma. Svaguša je prvi čovjek Uprave i njegova uspješnost mjerit će se i pamtiti isključivo po rezultatu prve momčadi i financijama koje je uspio priskrbiti za Hajduk.

Kako mu u tom trenutku stoje firme, koliko zaposlenih i kada odlazi s utakmica juniora i kadeta marginalna su pitanja za stvarni trenutak splitskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 18:46