VRATAR ŽELI POBJEDU

KALINIĆ UOČI JADRANSKOG DERBIJA 'Po čemu su Riječani favoriti na Poljudu?'

'Rijeka je odlična momčad, međutim, domaća atmosfera uvijek je naša prednost'
 Cropix

U premijernoj prvoligaškoj sezoni Lovre Kalinić je nesporno najjača karika Hajduka. Premda dvije posljednje utakmice nije bio u izdanjima na koja nas je navikao ove jeseni, i dalje je Kalinić ključni čovjek momčadi koja ambiciozno drži drugo mjesto.

- Želimo to drugo mjesto i zadržati nakon jadranskog derbija - naglasio je Kalinić u startu.

Tri boda prednosti i utakmica “viška” na strani Splićana, to je činjenično stanje odnosa Hajduka i Rijeke. Obje momčadi u nedjeljni dvoboj ulaze s kiksovima iz posljednjih prvenstvenih susreta. Rijeka je izgubila dva boda u domaćem ogledu s Istrom 1961, a Hajduk je razočarao remijem u Zadru. Jasno, Kalinićeva zadaća nije objašnjavati što se zbiva na Kantridi, koncentracija je isključivo na zbivanja u poljudskoj svlačionici.

- Nije se dogodilo ništa neočekivano. Zadar je iskazao rijetko viđenu agresivnost, ali to nije naš alibi. Ni teren nam nije opravdanje. Objašnjenje je jednostavno, mlada smo momčad podložna oscilacijama forme. Ali, nije jedna utakmica razlog za “crno” razmišljanje. Još nismo ništa izgubili, još smo na drugom mjestu.

Osobna forma također je u “istom paketu“. Bez Kalinićeve vrhunske forme pati i Hajdukov rezultat. Zadar i utakmica Kupa u Maksimiru Kup dva su dvoboja u kojima Kalinić nije bio na razini jesenskih blistavih izdanja.

- Ne bježim od svoje odgovornosti i znam da to nisu bile utakmice koje ću rado pamtiti. Međutim, ukupno gledajući, zadovoljan sam kako sam branio ove jeseni. Još sam zadovoljniji rezultatom momčadi, jer napokon je Hajduk postao jedna dobra priča. Momčad uz koju su se proteklih mjeseci vezivale samo pozitivne storije. Jasno mi je da svaki slabiji rezultat odmah za sobom vuče kritike, ali mi ćemo se vratiti u formu.

Tko je favorit u nedjeljnom jadranskom derbiju? Hajduk ili Rijeka?

- Onaj tko gleda samo papir, taj će kazati “Rijeka”. Ali, zar netko može biti favorit kada dođe na Poljud? Rijeka je odlična momčad, među tri najbolje u državi, međutim, kada Riječani istrče na splitski travnjak, sigurno neće moći tvrditi “mi smo ovdje favoriti”. Domaća atmosfera uvijek je naša prednost.

Očekujete veliku podršku navijača u dvoboju protiv Rijeke?

- Uvijek vjerujem u naše navijače. Nedjeljni dvoboj je utakmica puna izazova, susret golemog uloga za obje momčadi. Mi želimo zadržati drugo mjesto, Rijeka želi potvrditi visoke ambicije i pojedinačnu kvalitetu. Radujem se takvoj utakmici i samo se nadam da će i klimatske prilike biti saveznik nogometu. Time će i posjet na Poljudu biti brojniji, a podrška glasnija.

Najopasniji Riječanin za Kalinića je Leon Benko. Pamti se sjajan pogodak riječkog centarfora iz posljednjeg jadranskog derbija na Kantridi, ali pamti se i kvalitetno Kalinićevo izdanje. S jedne strane Kalinić, s druge Vargić, dva vratara koji slove za ponajbolje u nacionalnoj ligi. Hoće li obojica imati važne uloge i u nedjelju na Poljudu?

- Vratar momčadi koja pretendira na visok plasman mora biti pravi. Moraš obraniti jednu ili dvije situacije koje nazivamo “zicerima”. Sigurno je da ćemo Vargić i ja biti važne karike u kreiranju konačnog ishoda u nedjelju. Opet ću kazati, nadam se pozitivnog za Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:35