TRAŽE SE OSTAVKE

KAOS U SRBIJI UOČI HRVATSKE U Savez upada policija, Partizan i Zvezda ratuju, suci režiraju utakmice

Dok tabloidi spekuliraju da se MUP sprema ući u savez i pokrenuti istragu o neregularnostima u nogometu, predsjednik Karadžić ne pomišlja na uzmak
 AP

Dvadesetak dana uoči gostovanja Hrvatske u Beogradu u sklopu kvalifikacija za Brazil, Srpski nogometni savez (FSS) poligon je ratnih vježbi u kojima čelnici Crvene zvezde verbalnom artiljerijom udaraju po predsjedniku Tomislavu ‘Toletu’ Karadžiću.

U nepuna dva dana izdali su tri službena priopćenja u kojima ultimativno traže ostavku lidera FSS-a . Karadžića optužuju za neregularnost prve lige.

Crveno-bijeli buntovnici počeli su bombardirati javnost u subotu nakon utakmice Partizan - Novi Pazar (4-3), ogorčeni arbitražom suca koji je favorizirao i odgurao do pobjede “vječitog rivala”.

Nastavilo se sljedećeg dana nakon što je Crvena zvezda izgubila na gostovanju kod Javora (2-4), a kulminiralo u ponedjeljak osnivanjem fronte za rušenje predsjednika. Zvezdi su se u tom ratu priklonili Novi Pazar, Sloboda Užice, OFK Beograd i subotički Spartak.

Na Karadžićevu stranu stali su Partizan i Napredak, dok su ostali prvoligaši zasad neutralni. Uzgred rečeno, prvenstvo je tek startalo i odigrane su utakmice 1. kola.

Dok tabloidi spekuliraju da se MUP sprema ući u savez i pokrenuti istragu o neregularnostima u nogometu, predsjednik Karadžić ne pomišlja na uzmak. Fotelju brani argumentom da je riječ o “oprobanom rušilačkom scenariju” i dodaje da će tužiti Zvezdina dopredsjednika Kokezu, koji mu je “slao prijeteće SMS poruke”.

- Nevjerojatno je da klub traži moju ostavku zbog sudačkih pogrešaka na jednoj utakmici - komentira Karadžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 13:46