HUMANITARAC

KAPETAN VELIKOG SRCA Srna u Metkoviću kupio 20 t mandarina pa ih poslao djeci u Donjeck

 FC Shakhtar Donetsk

Nogometni klub Šahtar objavio je na svojoj služebnoj stranici da je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna djeci iz Donjecka poslao 20 tona mandarina.

Mandarine je kapetan Šahtara kupio u svom rodnom Metkoviću, inače poznatom po uzgoju manadarina, a velika pošiljka na istok Ukrajine stiže do kraja ovog tjedna.

Mandarinama će se osladiti 23.143 donjeckih učenika.

- Kao dijete u Hrvatskoj prošao sam kroz razdoblje kada mi je trebala pomoć. Jako je važno u ovakvim situacijama imati ljude oko sebe koji će ti pomoći - izjavio je kapetan Vatrenih.

- Donbas i Donjeck su mi pružili puno u životu, a ovo voće je samo mali dar kojim mu uzvraćam. Donjeck jako poštujem. To je moj grad. Grad koji me podržava već 11 godina i dugujem mu što sam postao nogometaš i osoba kakva jesam - dodao je Srna.

FOTOGALERIJA: Darijo Srna razveselio je djecu

- Moji roditelji, klub i predsjednik Šahtara naučili su me da bi trebalo pomoći ljudima u teškoj situaciji. To je sada moje životno načelo - poručio je Srna.

Kapetan Vatrenih od početka rata u Ukrajini već je u nekoliko navrata pomagao djeci iz grada u kojem igra više od jedanaest godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:46