PAY DAY!

Karačić: Ako mi u podne ne sjednenovac, Osijek neće moći igrati Kup!

 Dorian Horvat/CROPIX

Hoće li Osijekovih 3-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske protiv Cibalije biti Pirova pobjeda? Uzvratni susret u Vinkovcima u srijedu, pod velikim je upitnikom zbog suspenzije Osijeka uslijed 230.000 kuna duga prema bivšem treneru Branku Karačiću.

Trener, kojega je bivša uprava smijenila prošlog proljeća, do sada je tri puta pristao na odgodu isplate duga na koji polaže pravo prema odluci Arbitražnog suda. Posljednji put učinio je to u petak, i to pet minuta prije isteka roka, čime je Osijek dobio prigodu igrati protiv Hajduka i osvojiti, možda i presudne, bodove za ostanak u ligi.

‘Previše sam popuštao’

No odgoda vrijedi samo do utorka u podne. Ako Karačić do tada ne dobije svoj novac, Osijek protiv Cibalije neće igrati uzvratni susret kupa i time će definitivno ostati bez finala i mogućnosti plasmana u Europu.

- Mislim da sam do sada i previše popuštao i da više nemam mogućnosti izlaziti im u susret, iako bih volio da do ovoga nije došlo. U prosincu prošle godine nudio sam da mi plate 20 posto manje od onoga što su mi dužni, ali na to su se oglušili. Da ne govorim kako im nisam žalio zaračunati ni jednu lipu kamata.

Grad priskače u pomoć?

No s druge strane nije bilo korektnosti. Znam da je situacija teška, ali znam i da su posljednjih mjeseci isplaćivali neke plaće igračima, prodali su Špehara, Karduma, Barišića i Ljubojevića, a meni nisu isplatili ni kune. Da su me plaćali, kao što su to činili s igračima, taj dug danas ne bi postojao. Triput pristao na odgodu, ali više neću. Ja od toga živim, moram plaćati doprinose i poreze - rekao je Karačić.

Iz kluba, pak, odgovaraju da bi tijekom utorka dugovanje bivšem treneru trebalo biti namireno. Navodno će u pomoć priskočiti Grad Osijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:09