EKSKLUZIVNO ZA SN

KLASNIĆ O NAJTUŽNIJEM DANU 'Trebali smo otići do navijača, ali, znamo što se dogodilo...'

 Jakov Prkic / CROPIX

Nikad nećemo zaboraviti lice i tugu engleskog kolege Anthonyja na Prateru 2008. Mislimo, nećemo po mnogo čemu nikad zaboraviti tu utakmicu, nažalost. Međutim, ovo je bilo dodatno upečatljivo. Osim što iz nekog svog razloga baš ne voli Turke, Anthony je shvatio kakvu bi priču imao da je završilo drugačije.

- Čovječe, kakva bi to priča bila, filmska, urednik je već trljao ruke!

- Kako, pa koja priča, može vama, ajmo reći neutralnima, biti bolja od potpunog preokreta u nekoliko sekundi? - pitali smo još grogirani od cijelog tog šoka.

- Ima jedna bolja priča! Igrač koji je prije godinu dana strepio zbog zdravlja, koji ima jedan bubreg zabija gol za polufinale u 119. minuti. Već sam imao i naslov “Turkey kidney”! Gospode, što mi ovaj Turčin izbije Pulitzerovu nagradu iz ruku!

Jesmo li pogriješili?

Tipično engleski, duhovito, ironično. Nekako vjerujemo da se Anthony uspio oporaviti od Beča i propuštenog naslova, ali nama uvijek iznova dođe u sjećanje. I, naravno, sjetimo se Ivana Klasnića. Tko zna koliko bi se već filmova snimilo o njemu da je ostalo tih 1:0, taj gol glavom u 119. minuti bio bi ne priča o nogometu, nego o životu. Danas je Ivan Klasnić, hvala Bogu, zdrav, problemi i ta životna bitka su iza njega.

- Sve je u redu. Naravno, idem na kontrole redovito, držim se onoga što moram, ali živim normalno - govori Klasnić, koji ni sam nema odgovor na pitanje što bi bilo da je taj gol presudio, da Turci nisu zabili. Imao bi, ako ništa, status legende, božanstva, iako je i ovako ostao omiljen u navijačkom puku.

- Znam nekad pogledati taj gol, tu utakmicu. I stvarno ne znam što bih vam rekao. Gdje smo pogriješili? Ha, ni danas na to ne mogu odgovoriti. Jesmo li uopće pogriješili? Možda, trebali smo u tom trenutku svi zajedno otići do naših navijača, skinuti dresove i pobacati ih u publiku. Ne znam bi li sudac uspio baš svima dati žute kartone, a dok bi ih dijelio, već bi bila gotova utakmica, ne bi uspio nadoknaditi, ha-ha. Ma, lako je sad pričati što smo prije osam godina trebali drugačije raditi, ispalo je tako kako je ispalo, ne možemo to vratiti - priča Klasnić, koji je karijeru završio, prešao je u druge nogometne vode.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Sve o EURU saznaj na Navijačnici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:53