SMJENA NA EMIRATESU

KONAČNI PAD FRANCUZA Jurgen Klopp umjesto Arsenea Wengera stiže na klupu Arsenala?

Njemački trener je već imao ponuda iz Premier lige. Odbio je Chelsea i Manchester City
 AFP

Nakon prošlomjesečnih tekstova kako bi Jürgen Klopp bio perfektni nasljednik Arsenea Wengera na klupi Arsenala, pisalo se to nakon pobjede Borussije Dortmund nad Arsenalom na startu ovogodišnje Lige prvaka 16. rujna, engleski mediji idu korak dalje u očito sinkroniziranoj kampanji za koju su dobili mig iz uprave ‘topnika’.

Tako Martin Samuel, engleski Tomislav Židak, u Daily Mailu, naglašava da kuca pravi trenutak da njemački stručnjak, koji zbog Bayernove dominacije u Njemačkoj postaje suvišan trenutno 15-plasiranim ‘crno-žutima’, preuzme posao u Londonu.

Kloppova Borussija igra tečni napadački nogomet, a on forsira mlade igrače, nadograđuje momčad dugoročno, prodajom igrača s najvećom cijenom bogatijima i povoljnom kupnjom skrivenih potencijala.

Kloppu ide sedma sezona s Borussijom, prethodno je toliko proveo u Mainzu, s Wengerom ga veže slična nogometna filozofija, što je vidljivo po njihovom govoru tijela, ali i jezika kad se susretnu na Uefinim simpozijima ili utakmicama poput zadnje u Dortmundu, kad je Nijemac Francuza naglašeno nazvao ‘Sir Arseneom’, a ovaj mu uzvratio s ‘Misterom’.

Nevolja u tom njihovom malom raju jest, piše Samuel, što Wenger nema namjeru odstupiti odmah, no Klopp mora biti spreman za “najteži od svih poziva”.

Njemački trener je već odbio Chelsea i Manchester City, drugi poziv iz nekog ambicioznog kluba Premiershipa mogao bi biti sudbonosan. Wenger ima ugovor s Arsenalom do ljeta 2017. godine no pretenciozno je očekivati da će dotad ostati na klupi, a da Kloppa neće pozvati netko drugi.

Stoga je pred vodstvom kluba s Emiratesa izazov, zaključuje Samuel, ponuditi Francuzu višlju izvršnu funkciju, a na klupu dovesti svježu njemačku krv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:13