RIJEČ IZBORNIKA

KOVAČ NE DRAMATIZIRA 'Nezadovoljan sam rezultatom, ali uvjeren sam da idemo u Brazil!'

Nadam se da će nam publika dati zamah... Uvjeren sam da nam Brazil neće pobjeći - rekao je izbornik
 Boris Kovačev /CROPIX

Jedanaest protiv 10 čak 40 minuta , ali bez pogotka.

- To je tako u nogometu. Znali smo da Island ima čvrst mentalitet, to su i pokazali. Njihov vratar je imao dvije-tri odlične intervencije. Nekad je teže protiv 10 nego protiv 11, no, život ide dalje, 0-0 nije loš rezultat, pred našom publikom očekujem momčad koja će u Zagrebu osigurati prolaz - kazao je Kovač.

U nokaut sustavu uzvrat doma s 0-0 je neugodan:

- Rekli smo da tražimo gol u gostima, nismo ga zabili, no imali smo više prigoda, mislim kako je dojam da smo kvalitetniji, da imamo puno veći repertoar. Oni su vrlo ‘jednostavni’, igraju dugi i okomiti nogmet s prebacivanjem strana, aut bacaju do druge stative, no to smo sve znali. Nadam se i uvjeren sam da ćemo ponoviti dominaciju, da su se oni možda više potrošili i da ćemo mi na koncu biti ti koji će slaviti.

Na pitanje koliko je zadovoljan mentalnim pristupom svojih igrača, hrvatski je izbornik ponovio da smo mi kvalitetniji:

- Imamo širu bazu, zamjene su nam bile dosta dobre, ali možemo još puno bolje igrati. Tražili smo lopte više po podlozi nego po zraku, no jedno je što tražite, a drugo što ispadne. Nadam se da ćemo u uzvratu igrati manje dugim loptama, a više po zemlji, da imamo brzi protok i dođemo do realizacije u završnici.

O svojoj taktičkoj postavi, najofenzivnijoj od isprobavanih na treninzima, naš 42-godišnji strateg je kazao:

- Na treninzima se potvrdilo da je Pranja ‘taj’, a što se tiče Eduarda, on je u međuprostoru između veznog reda i napada vrlo kvalitetan, no to nije uspjelo kako smo uvježbavali. Njegovo znanje nije upitno. U prvoj minuti, prvoj akciji, vidjelo se ono što smo htjeli, no ne možeš to, jasno, 100 puta ponoviti. No, vidjeli ste i vi i ja čemu težimo.

Kovač je inzistirao da ga Lagerbäck nije iznenadio:

- Očekivali smo Finnbogasona, očekivali smo da budu čvrsti, karakterni, disciplinirani, znali smo da ćemo se morati dobro oznojiti, znamo što nas čeka i u Zagrebu, no moramo početi zabijati da bismo došli do Brazila.

Glede uvjeta, Niko je rekao da su na stadionu bili savršeni:

- Po slijetanju smo mislili da će biti puno, puno teže, mislim da smo svi zadovoljni s onim što su domaćini pripremili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:39