GENERALNA PROBA

KOVAČ ŽELI OSVETU ZA 2006. Australski Igor Štimac protiv Hrvatske s najjačim snagama

Izbornik australskih nogometaša Angelos Postecoglu odlučio je Hrvatskoj suprotstaviti najjaču moguću postavu u zadnjoj pripremnoj utakmici “socceroosa” uoči SP-a. Jedino zvučno ime koje će nedostajati je Mark Bresciano kojega još muče leđa, a trebao bi se oporaviti do nadmetanja s Čileom 13. lipnja.

Na trening-utakmici u srijedu popodne po lokalnom vremenu u paru s neupitnim Matthewom Špiranovićem srednjeg je braniča igrao Alex Wilkinson.

Posljednji objavio popis

Zanimljivo je da je na Brescianovu položaju “desetke”, iza jedine špice Tima Cahilla, Postecoglu eksperimentirao s krilom Tommyjem Oarom, što bi mogao i protiv naših, kako bi dobio pravu sliku je li Oar bolja opcija za tu ulogu od Jamesa Troisija za slučaj da Bresciano ne bude spreman za prvo kolo. Na krilima će se tako izmjenjivati mišićavi i brzi Matthew Leckie i hitri Ben Halloran.

Postecoglu je posljednji izbornik koji je javno objavio konačni popis od 23 igrača, koji se Fifi trebao predati do 2. lipnja u ponoć po ciriškom (srednjoeuropskom) vremenu, no svojim igračima i medijima nije ga objavio istu večer u primjerice 19 sati, nego tek sljedeće jutro. “Sretni dobitnik” bio je vezist Swindon Towna Massimo Luongo koji je svojoj zaručnici Shelley morao otkazati dogovoreni odmor u Turskoj (ipak ide, ali sa “starcima”), a otpali su Tom Rogić i “australski Krstanović” Joshua Kennedy, nedovoljno oporavljeni od ozljeda, te iznenađujuće Luke Wilkshere, koji je bio u početnih 11 na posljednja dva SP-a.

Nastavak je to čistke australskih veterana jer ubrzo nakon preuzimanja klupe “socceroosa”, koje je kroz kvalifikacije proveo Nijemac Holge Osieck, smijenjen nakon dvaput po 0-6 protiv Brazila i Francuske, Postecoglu je otpisao kapetana Lucasa Neilla, a traku dao naše gore listu Michaelu Jedinaku, inače “skipperu” Crystal Palacea.

Wilkshire (32) ionako nije bio predviđen za start, no njegov izostanak znači da Ivan Franjić nema zamjene na desnom beku, kao ni Davidson na lijevom. - Trebali smo dodatnog igrača za vezu i napad, a znate i sami da sam rano raščistio s pitanjima iskustva - britko je australskim novinarima odgovorio Postecoglu, “down under” slavljen i hvaljen sukomentator poput Igora Štimca kod nas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:16