PRIJAVE VEĆ SUTRA

Kreće invazija na Berlin, evo kako do karata za utakmice Vatrenih: ‘Navijače će birati ždrijebom‘

U siječnju će UEFA sve prijavljene obavijestiti o rezultatima, za one koji su imali najviše sreće otvorit će se rok za plaćanje
 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

S prvim danom prosinca krenula je druga faza prodaje ulaznica za Europsko prvenstvo u kojoj se za ulaznice prijavljuju navijači hrvatske nogometne reprezentacije, a prijave će trajati do 12. prosinca. Prva faza prodaje odvijala se u listopadu i bila je namijenjena neutralnim navijačima jer sudionici Eura još nisu bili poznati, piše na službenoj stranici HNS-a.

- Prodaju ulaznica organizira isključivo UEFA putem svoga portala za ulaznice. Navijači koji žele kupiti ulaznice u sektoru za hrvatske navijače mogu se registrirati na EURO2024.com, a potom od 4. prosinca i prijaviti za ulaznice koje žele kupiti tako da odaberu opciju "Fans of ..." i potom odaberu Hrvatsku, stoji na internetskoj stranici.

Nakon toga moraju odabrati utakmice, broj ulaznica po utakmici (od 1 do 4) i kategoriju ulaznica, s tim da se može odabrati da u slučaju neraspoloživih ulaznica za željenu kategoriju, kupac pristane na jednu kategoriju više ili niže u odnosu na početni odabir.

U slučaju da potražnja premaši raspoloživu kvotu, UEFA će organizirati ždrijeb kojim će se odrediti koji će navijači dobiti pravo na kupnju ulaznica. U siječnju će UEFA sve prijavljene obavijestiti o rezultatima ždrijeba, za one koji su imali najviše sreće otvorit će se rok za plaćanje.

image
Goran Mehkek/Cropix

Ključni podatak po kojem će se u ždrijebu identificirati navijači hrvatske reprezentacije je unos OIB-a u polje za ID broj. Da bi više od četvero navijača moglo sjediti zajedno, prilikom kupovine postajat će mogućnost odabira opcije "Seat with" putem koje će se moći unijeti broj narudžbe kupca s kojom biste željeli zajedno sjediti.

Za utakmice daljnjih faza natjecanja, UEFA će voditi liste čekanja te će u slučaju plasmana reprezentacije u daljnju fazu natjecanja, kada ulaznice postanu dostupne, kontaktirati navijače koji su se prethodno prijavili za ždrijeb. Osobe s invaliditetom se na isti način prijavljuju za ulaznice, s tim da se besplatna ulaznica za pratitelja/osobnog asistenta može zatražiti prilikom prijave. Sjedalo za pratitelje nalazit će se u neposrednoj blizini osobe s invaliditetom.

Novi sustav dodjele ulaznica

Na ovom prvenstvu UEFA će prvi put primijeniti sustav prema kojem će navijači svih reprezentacija na svim utakmicama natjecanja po skupinama, bez obzira na kapacitet stadiona na kojem igraju pojedine utakmice, imati na raspolaganju 10.000 ulaznica, umjesto dosadašnjeg sustava gdje su navijači imali određeni postotak stadiona, pa tako navijači neće biti zakinuti ako njihova reprezentacija igra na manjem stadionu.

image
Ante Cizmic/Cropix

U daljnjim fazama natjecanja ta brojka se mijenja - tako će za utakmice osmine finala i četvrtfinala navijači svake reprezentacije imati po 6.000 ulaznica, za polufinala po 7.000 ulaznica, a za finale ponovno po 10.000 ulaznica. Hrvatski nogometni savez će u dogovoru s Uefom od ulaznica namijenjenih hrvatskim navijačima osigurati izravnu kupovinu dijelu najvjernijih navijača po sustavu koji se primjenjivao u posljednjih nekoliko utakmica kvalifikacija.

Tako će za svaku utakmicu u grupnoj fazi, 500 navijača s najviše dolazaka na utakmice reprezentacije u proteklih pet godina na svoj e-mail dobiti informacije o mogućnosti izravne kupnje do dvije ulaznice preko Uefinog portala za ulaznice, pored ždrijeba.

Također, 500 ulaznica za svaku utakmicu grupne faze bit će namijenjeno klupskim navijačkim udrugama, koje će na isti način na svoj e-mail dobiti informacije o mogućnosti izravne kupnje ulaznica.

Mobilne ulaznice

100% ulaznica za Euro 2024 bit će mobilne ulaznice. Mobilnim ulaznicama bit će moguće pristupiti samo putem aplikacije UEFA Tickets. Svaki kupac ulaznica bit će od kraja travnja ili od početka lipnja obaviješten putem e-pošte kada će mu ulaznice biti dostupne u mobilnoj aplikaciji UEFA Tickets, te ako istu već nema od ranije, dobit će uputu kako preuzeti aplikaciju, gdje će trebati prihvatiti Uvjete i odredbe prije nego što pristupi svojim ulaznicama.

Svaki eventualni korisnik ulaznice morat će dati svoje osobne podatke u aplikaciji UEFA Tickets prilikom registracije: puno ime, datum rođenja, broj dokumenta, državljanstvo, mail adresu i broj telefona. QR kod na ulaznici će biti prikazan samo na dan utakmice.

Na službenoj stranici Europskog prvenstva za prodaju ulaznica bit će u proljeće 2024. godine otvorena i službena platforma za preprodaju ulaznica, kako bi navijači na siguran način mogli kupiti ulaznice od drugih navijača kojima one neće trebati ili koje neće moći koristiti. Više informacija o cijeloj proceduri prodaje ulaznica možete pronaći na Uefinim stranicama s najčešće postavljanim pitanjima.

Raspored utakmica

1. kolo Španjolska - Hrvatska 15. lipnja 2024. - 18:00, Berlin

2. kolo Hrvatska - Albanija 19. lipnja 2024. - 15:00, Hamburg

3. kolo Italija - Hrvatska 24. lipnja 2024. - 21:00, Leipzig

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 12:44