ZVUČNO POJAČANJE

KRIŽANAC SE VRAĆA U RNK SPLIT 'Što ću raditi? Trener neću biti, trebao bih biti 'negdje gore'

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Ivica Križanac na pragu je povratka u Park mladeži. Bivši igrač Splita koji je ljetos okončao igračku karijeru u klub bi se trebao vratiti na jednoj od vodećih funkcija. Povratak Križanca prvi je prije nekoliko dana javno spomenuo novi trener Zoran Vulić, potom su dolazili signali kako se sve razvija u pozitivnom smjeru, a jučer je stigla potvrda i od samog Križanca.

- Ne volim pričati o stvarima koje nisu gotove. Sve je još u povojima, dosta stvari se još mora posložiti, ali u razgovorima smo. Priča je dobra i zanima me – potvrdio nam je Križanac.

Još i dok je igrao kombiniralo se u klubu kako bi Križanac nakon igračke karijere trebao skočiti u neku od drugih funkcija. Sada se to konkretiziralo.

- Drago mi je da na taj način razmišljaju o meni.

O kakvoj je funkciji riječ?

- Ne vidim se na mjestu trenera, pomoćnika, na terenu. Nisam isključiv, trenerski posao me nikada nije zanimao. Dogovaramo se da bih trebao “negdje gore”. Što će točno biti još se ne zna konkretno, neko mjesto na kojem će se odlučivati.

Kada te možemo očekivati na novoj funkciji?

- Teško je sada govoriti jer smo u razgovorima, ali ako se dogovorimo to bi moglo biti početkom polusezone.

Je li angažman Vulića imao utjecaja na povratak?

- Čestitam Splitu što je dobio odličnog trenera koji vrlo dobro poznaje klub, većinu igrača. Bio je to odličan izbor. Moj odnos s gazdama je specifičan. Nije dolazak Vulića presudan faktor, ova priča traje od prije, ali drago mi je da je on trener. Drago mi je da Vulić tako razmišlja o meni, ali ne znam na što je konkretno mislio, na koju funkciju.

Posljednja događanja u klubu?

- Split je ove polusezone imao dvije faze, prvu odličnu u Europi kada je pokazao da može parirati dobrim momčadima, i drugu u HNL koja nije bila dobra. Splita ne treba zadovoljavati šesto mjesto. Siguran sam da će Split ući u Europu. Bilo je ove sezone pluseva i minusa, Split je mlad klub i stabilizirao se u prvoj ligi. Radit ćemo na tome da bude još i bolji.

Ljetos je završena igračka karijera?

- Karijerom sam prezadovoljan. Ostavio sam se na vrijeme, u 35. godini. Prepustio sam mjesto mlađima, zdravijima. Ovo ljeto sam malo uživao na moru, u “kužinavanju”, stvarima koje dosad nisam imao prilike toliko raditi. Ali nešto mi se radi. Nije pod “mus”, ali želim se razvijati u drugom smislu.

Križanac ne zadovoljava trenutno uvjete da primjerice preuzme funkciju sportskog direktora ili slično, ali je u zadnje vrijeme je marljivo radio na školovanju. Prvostupnik je ekonomije (završene tri godine), i u pohađanju predavanja za dobijanje trenerske B licencije.

- Papirnato ću biti “pokriven”. Željan sam rada, neiskusan po tom pitanju, ali vidio sam u karijeri puno, igrao sam u velikom klubu, razgovarao sam s ljudima koji vode klubove. Hoću li biti dobar vrijeme će pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:16