SMIRUJU SE STRASTI

Krstičević jasno poručio predsjedniku Brbiću: 'Ne želim da mi se Krešić miješa u posao!'

U misiju normalizacije odnosa u četvrtak je u Split stigao Ljubo Pavasović Visković, utjecajni član Nadzornog odbora
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Sukob Miše Krstičevića i Sergija Krešića pokušat će se staviti pod tepih tako što će se jasno razgraničiti što su obveze, odgovornosti, ali i zaduženja trenera, a što sportskog direktora.

U misiju normalizacije odnosa u četvrtak je u Split stigao Ljubo Pavasović Visković, utjecajni član Nadzornog odbora, da razgovara s čelnicima kluba pa i s trenerom i sportskim direktorom.

Preklapanje ovlasti

Čini se sve da Mišo Krstičević ostane na klupi Hajduka i povede momčad u nastavku prvoligaške sezone već u subotu u Koprivnici. Zasad bi s istom posadom Hajduk trebao krenuti dalje, a što će biti za mjesec ili dva dana to tek treba vidjeti.

Mišo Krstičević razgovarao je s predsjednikom kluba Marinom Brbićem i jasno mu poručio:

- Ja odgovaram za rezultat i zato ne želim da mi se itko upliće u rad s momčadi. Odgovaram predsjedniku kluba i NO-u.

Krstičević ne želi da mu se Sergije Krešić s pozicije sportskog direktora upliće u njegov rad. Neka se bavi skautiranjem, traženjem igrača, omladinskim pogonom i drugim poslovima.

U tom preklapanju zaduženja i ovlasti sukobi trenera i sportskih direktora nisu ništa neuobičajeno. Posebno u situaciji kad sportski direktor nije izabrao trenera.

Najbolji primjer koji potvrđuje tu tezu je sukob Josea Mourinha i Jorgea Valdana u Real Madridu, trener i sportski direktor s različitim idejama vrlo brzo su došli u konflikt iz kojeg je Valdano izašao kao poraženi, jer je morao napustiti klub.

Previše funkcija

Kako će ova priča završiti u Hajduku teško je reći, ali je očito da neke nepremostive razlike postoje.

U Hajduku je problem što ima previše funkcija koje se preklapaju, ali i to što to nije heterogena skupina ljudi. Jedne je birao bivši predsjednik, druge sadašnji, a treći su stigli na preporuku važnih nadzornika. Različiti su utjecaji i struje, i tko to onda može staviti pod istu kapu.

Za prvu momčad je zadužen trener Mišo Krstičević, a on iznad sebe nominalno ima sportskog direktora Sergija Krešića, čiji je pak asistent Stjepan Andrijašević. Krešić bi ujedno trebao odgovarati za omladinsku školu, a tamo je koordinator Nenad Pralija dok je trener juniora Robert Jarni koji bi s te pozicije trebao biti netko tko će kreirati način rada cijele škole.

Uglavnom, u Hajduku ima direktora koliko hoćeš, i svi bi htjeli biti kreatori, a nitko vodonoša.

Mišo: Vodim momčad u Koprivnici!

Nakon tri dana velike bure sve se smirilo na Poljudu. Mišo Krstičević večeras je izveo momčad na pomoćni teren poljudskog stadiona, vratio se svojoj trenirci i nastavio s radom.

- Porazgovali sams čelnicima i sve je u redu - kratko nam je kazao Krstičević dok je odlazio na sinoćnji trening.

Jeste li riješili dvojbu glede vođenja momčadi u Koprivnici? - upitali smo Krstičevića, jer u srijedu nije pružio odgovor na to pitanje.

- Da, to je u redu, u subotu vodim momčad u Koprivnici! - potvrdno se izjasnio trener Bijelih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:48