POŠALICE IZ BOLNICE

Lamza: Najviše me čudi što imam vodu u plućima

Dinamova legenda Stjepan Lamza i dalje leži u bolnici u Dubravi
Zagreb, 170708.Volovcica, Zapoljska ulica.Navijaci Dinama BBB napravili su veliki grafit u spomen na legendarnu generaciju Dinama 67 osvajaca tadasnjeg Kupa Velesajamskih gradova. Legendarni Stjepan Stef Lamza.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Nakon posjeta sportskog direktora Zorana Mamića i glasnogovornika Ade Kožula, Dinamova legenda Stjepan Lamza je premještena u zasebnu sobu u KB Dubrava, gdje se oporavlja srce, koje je počelo preskakati, a ni jetra nije u najboljem stanju:

- Najviše me začudilo kad su rekli da imam vodu u plućima. Razumio bih da je gemišt u plućima, ali voda - čudio se Lamza, kojega nije napustila vedrina duha. Dobro se oporavlja i vesele ga česti posjeti suigrača, Dinamova predsjednika Mirka Barišića, te ostalih Dinamovih čelnika, koji vode brigu o najvećoj desetki, koja je ikad igrala u Maksimiru.

U srijedu su ga posjetili susjed iz Ferenščice Ramo Dedić, koji mu je u šali predložio partiju belota i još jedna Dinamova legenda, koja se rijetko pojavljuje u javnosti. Svog suigrača iz šezdeset sedme posjetio je i Rudi Belin. Nizale su se uspomene, ali u sjećanjima nisu bili “neki obični ljudi”, već Pele, Eusebio, Jack Charlton. Sjetili su se i Josipa Gucmirtla, koji je umro od iste bolesti od koje pati i Lamza, samo je Lamza na vrijeme došao u bolnicu...

Nakon srdačnog razgovora dvojice možda najboljih Dinamovih igrača iz onog doba, Rudi Belin je ispričao anegdotu o Lamzi:

- Štefa nikad nije bilo briga protiv koga se igra. A mi igramo u Beogradu protiv Zvezde, meni kroz glavu ide Bora Kostić, a Štef me vrlo ozbiljno pita: “A s kim mi to igramo?”

- Sad buš videl! - rekao sam i kad smo iz tunela izašli na teren, 100.000 ljudi viče “zagrebačke frajle”, pederi, ustaše...

Lamzi je uvijek bilo svejedno. Na toj utakmici jedan je zabio, jedan namjestio, dobili smo 2-0, a Bora Kostić me pita: “Je li, bre Rudi, tko vam je ona desetka?”

- Zapamtit ćete ga - rekao sam!

Tako je bilo nekad. U ovom času se ne zna koliko će Lamza još biti na liječenju, ali da su svi Dinamovi navijači (i ne samo oni) uz njega, to je sigurno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:22